Hulki Cevizoğlu, İmamoğlu'na açılan soruşturma için “Kendi kendilerini şikâyet etmiş olabilirler” dedi

"Böylesi bir davayla kişinin mağdur etmesi o kişiye puan kazandırır. Kendi kendilerini şikayet etmiş olabilirler"

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na türbede ellerini arkaya bağlamasıyla ilgili başlattığı ön soruşturmayla ilgili konuşan Gazeteci Hulki Cevizoğlu, "Böylesi bir davayla kişinin mağdur etmesi o kişiye puan kazandırır. Kendi kendilerini şikayet etmiş olabilirler" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Burası çok önemli"

CNN Türk suunucusu Başak Şengül ise Cevizoğlu'nun sözleri üzerine, "Olabilir mi gerçekten. Bu siyaset hesapları içinde böyle hamleler olabilir mi?" derken Cevizoğlu ise "Olmaz mı?" diye yanıt verdi. 

24 TV Ankara Haber Müdürü Meli Yiğitel ise "Burası çok önemli" dedi.

Ongun canlı yayına bağlandı

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu programda konuşulanlara açıklık getirmek isteyen İBB Sözcüsü Murat Ongun, canlı yayına bağlanarak "İçişleri Bakanlığı'ndan bize 28 Nisan'da gelen bir yazı" diyerek ön inceleme ile ilgili belgeyi okudu.

"İfadelerde ön inceleme olmadığı gibi, ben uydurmuşum gibi ifadeler algıladım. Nedim Bey tarafından dile getirildi." diyen Ongun "Ben bu yayıncılık işini bilirim, telefonda olduğum için dezavantajlıyım sözüm kesilmezse sevinirim" dedi.

"Soruşturma hemen açılmaz, bu bir ön inceleme dosyası, Nedim Bey belki bilmez. Bu seninle ilgili bir soruşturma başlatabilirim, bana savunmanı gönder demektir" diyen Ongun, savunma metninin de gönderildiğini ifade etti.

"Bu söylemler kırıcı oluyor"

"Ortada bir resmi yazı yokmuş da biz uydurmuşuz gibi davranılıyor" diyen Ongun, "bunun nesi yalan ben anlamadım" dedi. Soruşturma ile ilgili bilgilerden sonra "Belediyecilikle ilgili ne yaptılar?" sözlerini eleştiren Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden bahsederek "Bu söylemler kırıcı oluyor" açıklamasını dedi.

"Güzel sallamış"

Daha sonra KRT TV yayınına katılan Murat Ongun'a, CNN Türk yayınında gazeteci Hulki Cevizoğlu'nun sarf ettiği "Yok efendim türbeye gitti, saçını taradı, elini beline koydu, elini arkasında bağladı gibi gerekçelerle bir kişiye bırakın dava açılması ve mağdur edilmesi o kişiye inanılmaz puan kazandırır. Bunu yapacak kişi de kendileridir belki de kendi kendilerini şikayet ettiler" sözleri soruldu.

Yayının tamamını izlemediğini söyleyen Ongun, "Daha sonra sosyal medyadan gördüm. Çok kolay bir şey var o konuda. Eğer bu bizim 'kumpasımız', biz yapmışsak bu şikayeti, hodri meydan diyeyim, lütfen İçişleri Bakanlığımız o kişi kimdir, bağlantıları nedir açıklasın. Bakalım bize yakın biri mi değil mi, kime yakın biri hepsi ortaya çıksın" dedi.

"Bu yazı bize geldiğinde birkaç kere okuma isteği hissettik doğru mu diye. Ama işin özü şu, bu konuyu sosyal medyada troller dile getirmişti, belli ki onlardan biri bu şikayeti yapmış" diyen Ongun, "Ama asıl üzücü olan bu akıl dışı şikayetin devlet aklı tarafından ciddiye alınıp savunma istenmesi. Hulki beyin o dediğini duysam yanıt verirdim ama duymadım, o da güzel sallamış diyeyim artık ne diyeyim" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir türbeye girerken ellerini arkadan bağlaması dolayısıyla soruşturma açıldığını yazmıştı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Ekrem İmamoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma izni istediğini açıklamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında bahse konu ihbarlarla ilgili olarak yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi halinde Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gerekli değerlendirmenin yapılacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasını yapmıştı.

 

Independent Türkçe, CNN Türk

DAHA FAZLA HABER OKU