Taylor Swift: Yeni albümün gökyüzünün fırtınadan sonraki haline benzemesini istedim

Independent’a konuşan Taylor Swift yeni single’ı “ME!”yi ve hayranlarının merakla beklediği 7. albümüyle ilgili bilinmeyenleri anlattı

Taylor Swift / Fotoğraflar: Valheria Rocha

Yeni single’ı ME! ile hayranlarının karşısına çıkan Taylor Swift, parçaya çektiği kliple YouTube’da ilk 24 saatte izlenme rekoru kırdı.

Swift, The Independent’tan Roisin O’Connor’a ME!’nin ardındaki bilinmeyen hikayeleri, klibinin kazandığı başarıyı ve merakla beklenen 7. albümünü anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pek çok müzikale göndermelerin bulunduğu kliple ilgili nelerden ilham aldığını açıklayan Swift, “Çok fazla film izliyorum ve müzikalleri her zaman çok sevmişimdir. Bu klibin romantik, epik müzikal filmlere bir çeşit aşk mektubu niteliği taşımasını istedim ama her zaman tuhaf eksantrik bir eğilimle” dedi. Swift, büyük Disney yapımlarından ve Singin’ in the Rain gibi klasiklerden etkilendiğini söyledi.

Şarkıcı, parça için Panic! At the Disco grubunun vokalisti Brendon Urie’yle çalışma kararı için şunları söyledi:

“Bitmek bilmeyen bir enerji, yaratıcılık ve yeni bir şey yaparken kendini her zaman geliştirme arzusuyla Brendon her zaman hayran olduğum türden bir sanatçı.”

Videoda albüme kaç tane gönderme olduğunun sorulması üzerine Swift, “Sanırım bir kez görüyorsunuz ve iki kez duyuyorsunuz” dedi. 
 

taylor-swift - 2.jpg
Taylor Swift 


Taylor Swift, “ME!” ile hayranlarına göndermek istediği en önemli mesajı şöyle anlattı:

“Müzikal açıdan, geçen birkaç yıl içinde gördüklerinden daha farklı bir yöne gittiğimi görmelerini istedim. Bu şarkı beklentileri değiştirmeyi amaçlıyor ve bu yeni projeden önce bir parça damak temizleyici rolü üstleniyor. Ayrıca nakarat beni mutlu ediyor, ne zaman söylesem modumu yükseltiyor. Haddimi aşmak istemem ama kötü bir gün geçiren biri için de aynı şeyi yapar diye umuyorum.”

Hayranların klipte gizlenen ipuçlarını bulup bulamayacaklarına da değinen Swift, “Tüm albümü dinleyene kadar olmasa da sonunda hepsini çözeceklerine inanıyorum. İpuçlarını böyle tasarladım. Böylece farklı ipuçları zaman içinde kendilerini ortaya çıkarıyor. Bunun beni, adımı ya da başka bir şeyi tahmin etmelerini isteyen sinir bozucu, büyülü bir elf gibi gösterdiğini biliyorum. Hayranlarım artık bundan zevk almadıklarını söylerlerse yemin ederim duracağım!” diye konuştu. 

Şarkının yaratım sürecinin ne kadar sürdüğüyle ilgili bir soru üzerineyse Swift şunları söyledi:

“Şarkıyı geçen kış yazdım. Ama bu albümün neye benzemesini, nasıl hissettirmesini ve nasıl çağrışımlar yaptırmasını istediğimi bir süredir biliyordum. Gökyüzünün fırtınadan sonraki haline benzemesini istedim. Renkli, sakin ve bir şekilde daha önce hiç olmadığı kadar güzel.”

 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/features

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU