Yeni Şafak yazarı: Camiye postalla girme görüntüsü olmadı

"Bu işin sorumlusu her kimse derhal bulunup gereği yapılmalı"

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Gaziantep’te bir camide itikafa giren Furkan Vakfı mensubu bir grubun salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazı müdahalesiyle gözaltına alınmasıyla ilgili yazdı. Kılıçarslan, "Camiye postalla girme görüntüsü olmadı" dedi.

Kılıçarslan, bugünkü “Mülteciler, intiharlar ve ötesi” başlıklı köşe yazısının bir kısmında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ederken “iki adet çok sevimsiz şey geliştiğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçarslan, bunları şöyle aktardı:

İlki, polis marifetiyle olan şeyler. Çöp toplayan, yalnız başına denize giren, çocuğunu parka götüren insana ceza kesip üzerine bir de “polis affetmedi” haberlerine konu etmenin toplumsal yıpratıcılığını anlatmaya gerek yok. En son cami basmaya kadar ilerledi iş. Biliyorum, Furkan Vakfı işin içinde ve evet biliyorum o vakıf “atanamamış FETÖ” olarak operasyon çekiyor falan ama camiye postalla girme görüntüsü olmadı ki tam olmadı. Bu işin sorumlusu her kimse derhal bulunup gereği yapılmalı.

"İkincisi bence ilkinden daha vahim" diyen Kılıçarslan, şöyle devam etti:

 Memleketin tamamı evlere tıkılmış durumdayken yurdun dört bir yanından gelen turist eğlenceleri meselesi yani. “Bayramda anamın elini öpemeyecek olmam, dergiyi açık tutabilmek için üç gün boyunca izin için e-devletin çalışmasını beklemem, bütün iş seyahatlerimi ertelemem gerçekten salgından mı kaynaklanıyor yoksa turistler rahat rahat denize girip eğlensinler diye mi katlanıyoruz bunlara?” sorusunu sormayayım da ne yapayım?

Yeni Şafak yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Zor, yıpratıcı, dahası korkutucu bir şey zaten pandemi. Bu tip hatalar ve görüntülerle bu zorluğu, bu yıpratıcılığı artırmanın manası nedir? Biraz daha özen, biraz daha gayret ve en önemlisi biraz daha “sağlıklı iletişim” lütfen. Zaten bozuk olan moralimizin daha da bozulmasına engel olmak gerek.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU