Grammy Ödülleri, The Weeknd'in eleştiri ve boykotu sonrası "gizli" adaylık komitelerini sonlandırdı

Ödül kurulu, "kuralların ve yönergelerin şeffaf ve eşit olmasını sağlamak için" değişikliklerin yapıldığını söyledi

The Weeknd 2016 ve 2018'de toplamda üç Grammy ödülü kazanmıştı (AFP)

Grammy Ödülleri'nin organizatörleri, aday belirleme sürecinden sorumlu "gizli" komiteleri sonlandırdıklarını açıkladı.

Kayıt Akademisi (The Recording Academy), martta "gizli komiteler nedeniyle" töreni boykot edeceğini belirten önceki Grammy ödülü sahibi The Weeknd dahil olmak üzere sanatçıların eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştı.

Beyoncé, Solange, Kanye West ve Frank Ocean gibi diğer isimler de beyaz olmayan sanatçıları onurlandırmakta başarısız olduğu için ödülleri es geçti ya da ödül kurulunu eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kayıt Akademisi, gelecek yılın büyük ödülleri için adaylıkların toplamda 11 binden fazla üyeden oluşan tüm oylama kurulu tarafından belirleneceğini cuma (30 Nisan) duyurdu. Belirli kategorilerdeki (Albüm, Şarkı, Yılın Kaydı ve En İyi Yeni Sanatçı dahil) adaylar daha önce ismi açıklanmayan endüstri uzmanlarından oluşan 15 ile 30 kişilik komiteler tarafından onaylanıyordu.

Sürecin geçmişte daha az tartışmalı olduğu bazı "zanaat" kategorileri (Albüm Notları ve Yapımcı gibi) içinse aday belirleme komiteleri kalıyor.

Bununla birlikte, genel Akademi seçmenlerinin yüzde 90'ı bu yıl "oylama kurulunun aktif olarak müzik yaratımına dahil olduğundan emin olmak için" yeniden yeterlilik sürecine girecek.

Kayıt Akademisi, açıklamasında değişikliklerin "Grammy Ödülleri kurallarının ve yönergelerinin şeffaf ve eşit olmasını sağlamak için" yapıldığını söyledi.

The Weeknd'in 2020'de çıkan albümü After Hours, yılın en başarılı kayıtlarından biriydi ancak bu yılki Grammy'lerde herhangi bir ödüle aday gösterilmedi.

Kanadalı pop yıldızı geçen kasımda Twitter'da, "Grammy Ödülleri yozlaşmaya devam ediyor. Bana, hayranlarıma ve sektöre şeffaflık borçlusunuz" demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU