Alkol yasağı tartışması… İçişleri Bakanlığı: Bizim dışımızda yapılan açıklamalara itibar edilmemeli

Tam kapanma döneminde “alkol satışı yasağı” iddiaları tartışılırken bakanlıktan açıklama geldi

Türkiye, 18 günlük kapanma süresi boyunca alkol satışının olup olmayacağını tartışırken İçişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. "Bakanlık dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği" ifade edilen açıklamada yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili hukuki işlem başlatılacağı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada "alkol satışı yasağı" iddiasına dair bir ifade geçmemesi dikkati çekti.

Bakanlığın paylaşımı şöyle:

Alkol tartışması

Türkiye, 29 Nisan-17 Mayıs arası yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında “tam kapanma”ya gitti.

Kapanma sırasında alkol satışının olup olmayacağı konusunda tartışmalar, sosyal medyada başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçki satışının olmayacağı iddiasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta düzenlediği toplantıda tekel bayilerinin tam kapanma süresince açık olup olmayacağı sorusuna “İstisnada yer almıyor ve kapalı. Bu açıdan hem bir muafiyet yok. Hem de bir soru işareti söz konusu değil" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlama önlemlerinde bu şekilde bir madde olmamasına tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları “alkolümedokunma" etiketiyle binlerce paylaşım yaptı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de kabine toplantısından alkollü içki satışı yasağına dair bir karar çıkmadığını söyledi.

En son olarak Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bugün “Alkol satışı yasağı kalkmıştır herkese hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. Tam kapanmanın ilk gününde marketlerin ve tekel bayilerinin alkol satışı yaptığı öğrenildi. Ancak bazı bayiler de sosyal medyada polisin farklı bir uygulama gerçekleştirdiğini yazdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU