Dilipak: Kripto ilişkiler

“Faruk Fatih Özer’e bunun hesabını sormak kolay, gücünüz yetiyorsa Bill Gates çetesine sorun hesabını”

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yüzbinlerce kişiyi 2 milyar lira dolandırdığı belirtilen ve firari durumda olan Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’den “hesap sormanın kolay olduğunu” söyledi ve “Gücünüz yetiyorsa Bill Gates çetesine sorun hesabını” dedi.

Dilipak, bugünkü köşe yazısında kripto para piyasası hakkında görüşlerini dile getirdi. Akit yazarı, Thodex hakkında şunları söyledi:

Bakın bu alemde bizim Faruk Fatih Özer’in götürdüğü iddia edilen para denizde bir kum tanesi gibidir.. Kayıp para nasıl kayboldu bilmiyoruz. Gerçek rakam ne, onu da bilmiyoruz. Aslında bu sistemde para kaybolmaz. Birisinin cüzdanına girmiştir. Kim o, onu bulamayabiliriz. Bunun bir hukuki teminatı, denetimi yok. Özer’e bunun hesabını sormak kolay, gücünüz yetiyorsa Bill Gates çetesine sorun hesabını. Adam Türkiye’de bu işler olurken, NASA ile birlikte uzaya yeni bir füze fırlatmanın telaşındaydı. Adam her gün Özer’in götürdüğünün 10 katını götürüyor. Milyonla çalan mesned-i izzette ser-efraz, birkaç kuruşu mürtekibin cây-ı kürektir. Bu arada kendileri, uzay yarışında bizim stratejik ortağımız olur biliyorsunuz!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Göreceksiniz yine aynı çukura düşeceğiz. Bu emeksiz kazanç birilerinin başını döndürüyor ve gözleri kör ediyor. Kendini çaresiz hisseden müflislerin sığınağı oluyor bu dünya ve orada da bir darbe daha yiyorlar” diyen Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

Bugünkü dijital para daha önceki digital para ile birçok benzerliği olsa da aynı şey değil. Buradan para kazanmak isteyenlerin çoğu bu para ve bu para konusunda aracılık eden kuruluşlar hakkında yeterli bilgi sahibi değiller. Bu işlemlerin ne kadar güvenilir oldukları hakkında da bir bilgileri yok. Bu para ellerinde kalsa nasıl kullanacaklarını da bilmiyorlar. Biz hep Bylock diyoruz da, mesela kripto para üzerinden çok daha güvenli illegal haberleşme mümkün. Ya da Black Web üzerinden her türlü karanlık işler yapılıyor. 

Akit yazarı, şu uyarıyı da yaptı:

Bu işin arkası gelecek. Bir sanal alem daha birçok kişinin canını yakacak. Bu oyun yeni başlıyor daha. Daha sırada devletler var. Asıl büyük oyuncu ABD, Çin, Rusya ve batılı devletler.. Türkiye çoğu zaman olduğu gibi bu konuda da köprü, onlar için iyi bir pazar gibi sanki! Bu oyuna dikkat. 

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU