"Yardımları ulaştırmadı" diye eleştirilmişti… Konya’da belediye "50 milyon liralık sosyal destek paketi" açıkladı

"10 bin esnafımıza biner liralık sosyal desteklere bugün başlıyoruz. Ayrıca merkezin dışındaki 28 ilçemizde 10 bin hemşehrimize 3 milyon liralık sosyal destek kartları bugün itibariyle ulaşmaya başladı"

Fotoğraf: AA

Valilik tarafından verilen yardımı esnafa ulaştırmadığı gerekçesiyle eleştirilen Konya Büyükşehir Belediyesi,  50 milyon liralık sosyal destek paketini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ekonomik anlamda zor durumda kalanlar için, 50 milyon liralık ikinci büyük sosyal destek paketini hayata geçirdiklerini söyledi

Altay, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

50 milyon liralık bütçe ayırdık. 10 bin esnafımıza biner liralık sosyal desteklere bugün başlıyoruz. Ayrıca merkezin dışındaki 28 ilçemizde 10 bin hemşehrimize 3 milyon liralık sosyal destek kartları bugün itibariyle ulaşmaya başladı. Sürekli yardımda bulunduğumuz 10 bin 500 ailenin kartlarına 3 milyon liralık destek yüklemelerini gerçekleştirdik. Bununla birlikte Konya'da 'Ben zordayım, sıkıntıdayım, yardıma ihtiyacım var.' diyen tüm hemşehrilerimizi Konya Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinden başvuruya davet ediyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altay, 50 milyon liralık kaynağın tamamını sosyal destekte kullanacaklarını söyleyerek, "Allah'ın izniyle Konya'mızda aç ve açıkta kimseyi bırakmayız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu zor günleri de hep birlikte el ele atlatacağımızdan eminim” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Karamercan, katıldığı bir televizyon programında valiliğin büyükşehir belediyesine 6 milyon liralık destek verdiğini ancak bunun esnafa ulaşmadığını söylemişti:

Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez liste verdik. Liste vermemize rağmen bize bir dönüş olmadı. Sayın Valimizle görüştük. Bize ‘Ben, esnaflar için belediyeye bir miktar para verdim. Biz, belediyeden öyle bir destek görmedik. Valilik, esnaflara destek için Büyükşehir Belediyesi’ne bir ödeme yapmış. Biz, bir şey görmedik. Vali beye ‘Sayın Valim, biz para görmedik’ dedim. Kendisi ‘Ben, verdim’ dedi. Vali bey, belediyeye 3 milyon bir kez, 3 milyon bir kez toplamda 6 milyon verdiğini söyledi.

Konya Valiliği, Karamercan’ın ifadelerinin ardından bir açıklama yapmıştı:

Valiliğimizde Esnaf Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ile yapılan istişare toplantısında değerlendirilen konulara dayandırılan bilgi paylaşımı eksik ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan toplantıda oda temsilcilerinin birçoğu belediyelerimizin katkılarından duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür etmişlerdir. Valiliğimiz ve belediyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de esnafımızın yanında olmaya devam edecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU