Prof. Mehmet Ceyhan'dan mutant virüs uyarısı: Bugün hastanede 2,5 yaşında çocuk hastamı kaybettim

Ceyhan tam kapanmayla ilgili olarak "Tam kapanmayı Çin dışında hiçbir ülke yapamadı. Tam kapanma ile salgının hızını yavaşlatır, aşı için zaman kazanırız. Ancak alınan tedbirlerin uygulanırsa...” dedi

Fotoğraf: Haber Global

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan salgın ve tam kapanmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ceyhan Haber Global canlı yayınında “Bugün hastanede 2,5 yaşındaki çocuk hastamızı kaybettim. Mutant virüsün özelliği çocuklarda daha etkili" dedi.

Ceyhan tam kapanmayla ilgili olarak "Tam kapanmayı Çin dışında hiçbir ülke yapamadı. Tam kapanma ile salgının hızını yavaşlatır, aşı için zaman kazanırız. Ancak alınan tedbirlerin uygulanırsa...” dedi.

“Bundan önceki alınan önlemlerde iş yerleri, esnek çalışma ve ev içi ortama ilişkin karar yoktu. Şimdiki tedbirlerde bu alınacaktır. Biraz da insanların ne kadar uyacağına bağlı. İnsanları ikna etmek lazım. Hedefimiz 5 bin vakaya düşmek değil, biz bu önlemleri 15 gün sonra göreceğiz. 18'inde de birden bire tedbirsiz yaşama dönersek bu alınan kararlar hiçbir anlamı kalmayacaktır” ifadelerini kullanan Ceyhan şöyle devam etti:

Salgın artış ve inişlerle seyreder. Aşılamayı yüzde 70'i bulduramayacığımız sürece artış olur. Ancak toplumun yüzde 70'ini aşıladığımız zaman biter. Aşıları grup gurp risk guruplarına göre ayırabilseydik olabilirdi. İnsanları uzun süre tek doz aşıyla bırakırsak eninde sonunda mutasyona uğrar. Çok sayıda insan hastalanır ve kaybedilir.

“Çocuk vakalarda artış var”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sözlerine şöyle devam etti: 

Mutant virüsün özelliği çocuklarda daha etkili. Bugün hastanede 2,5 yaşındaki çocuk hastamı kaybettim. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU