Ümit Özdağ ile Garo Paylan arasında "Talat Paşa" polemiği

Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, HDP Milletvekili Garo Paylan'ı “Talat Paşa” paylaşımına sosyal medya üzerinden "Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" diye yanıt verdi. Ardından karşılıklı yeni açıklamalar geldi

Garo Paylan'ın Talat Paşa ile ilgili yorumuna tepki gösteren Ümit Özdağ,  "Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" dedi / Kolaj: Independent Türkçe

HDP Milletvekili Garo Paylan'ın Talat Paşa hakkındaki paylaşımına Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ'ın verdiği yanıt iki millletvekili arasında kaşılıklı bir polemiğe neden oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Garo Paylan, sosyal medya hesabından, "106 yıl sonra, Soykırımın mimarı Talat Paşa isimli caddelerde yürüyoruz. Talat Paşa isimli okullarda çocuklarımızı okutuyoruz. Almanya’da bugün Hitler isimli caddeler olsaydı, Hitler isimli okullarda çocuklar okusaydı nasıl bir Almanya olacaksa, öyle bir Türkiye’de yaşıyoruz" paylaşımı yaptı.

"Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara taşımalıyız"

Paylan açıklamasının devamında ise "Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız" çağrısı yaparak, şunları yazdı: 

"106 yıldır Ermeni Soykırımı inkâr edildiği için, bu mesele başka meclislerin, başka devlet başkanlarının konusu olmaya devam etmektedir. Ermeni halkının acısını, ait olduğu topraklara, bu topraklara, Türkiye’ye taşımalıyız. Lice Kaymakamı Hüseyin Nesimi Bey, Ermeni tehcirine ve katliamlara karşı çıktığı için katledildi. Onun şahsında canları pahasına suça ortak olmayan bütün kamu görevlilerinin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu ülke Talat Paşa’ların değil, Hüseyin Nesimi Bey’lerin ülkesi olsun.."

Özdağ: Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine

Ümit Özdağ ise bu açıklamaları nedeniyle HDP’li Garo Paylan'ı hedef aldı.

Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Terbiyesiz tahrikçi adam. Çok memnun değilsen çek git cehennemin dibine. Talat Paşa vatansever Ermenileri değil senin gibi arkadan vuranları sürdü. Sen de zamanı gelince bir Talat Paşa deneyimi yaşayacaksın ve yaşamalısın" ifadelerini kullandı. 

 

Garo Paylan'dan yanıt: Siz vurdunuz da, biz ölmedik mi?

Ümit Özdağ'ın paylaşımına HDP Milletvekili Garo Paylan'dan yanıt geldi. 

Paylan, sosyal medya hesbından yaptığı açıklamada, "Halkımı imha eden zihniyetin kalıntısı “yine yaparız” diyor. Siz vurdunuz da, biz ölmedik mi? Öldük. Ama geride kalanlar adalet mücadelesini hiç bırakmadı. Benden sonra da bırakmazlar.. Bu ülkenin vicdanlı çoğunluğu, meydanı senin gibi faşistlere terk etmedi, yine terk etmezler.." ifadelerine yer verdi.

Özdağ'dan yeni paylaşım

Paylan'ın yaptığı paylaşıma yanıt veren Özdağ, bu kez de "Taşnak kalıntısı, ASALA uzantısı, PKK yandaşı. YüzbinlerceTürkü katlettiniz, ordumuzu arkadan vurdunuz.Yapanlar cezalarını çekti.Vatansever Ermenilere kimse dokunmadı.Ama senin kanında Taşnak-ASALA-PKK virüsü dolaşıyor.Sen Türk Milletinin azılı düşmanısın" paylaşımı yaptı.

Paylaşıma tepki gösterren Çeviköz'e: Bundan sonra sadece büyükelçisiniz benim için ama Türk değilsiniz

Ümit Özdağ'ın paylaşımına emekli Büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz tepki gösterdi.

Çeviköz, Özdağ'ın paylaşımı için "Hiç yakışmadı Ümit Hoca...Kendinizce hangi gerekçeye göre olursa olsun, bir insana böyle bir tehditte bulunmak hiç yakışmadı..." dedi.

Özdağ ise Çeviköz'e sosyal medya hesbındanverdiği yanıttan, "Türk büyükelçisi, Atatürk'ün kurduğu partinin milletvekili Ermeni teröristler tarafından şehit edilen Talat Paşaya hakaret eden HDP/PKK'lı TAŞNAK/ASALA çizgisindeki kişiyi savunmak için Ümit Özdağ'a saldırıyor.Bundan sonra sadece büyükelçisiniz benim için ama Türk değilsiniz" ifadelerini kullandı.

"Özdağ'ın hatırlatmasına gerek yoktu, biz Talat Paşa deneyimini 106 yıldır yaşıyoruz"

Gazete Duvar'a konuşan Garo Paylan, Ümit Özdağ'ın paylaşımlara için, "Ben üçüncü kuşak olarak nefret söylemlerine maruz kaldım. Bunu hatırlatmaya gerek yok, biz Talat Paşa deneyimini 106 yıldır yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Talat Paşa kimdir?

Osmanlı Hürriyet Cemiyeti'nin kurucu lideri ve İttihat ve Terakki’nin kurucularından ve önde gelen liderlerinden olan Osmanlı devlet adamıdır. 1908 ihtilâlinin hazırlanmasında önemli rol oynayan Talat Bey, 1908-1918 arasında Osmanlı Devleti siyasetine yön veren en önemli aktörlerden biri olmuştur. Dönemin Dahiliye Nazırı ve Sadrazam Talat Paşa, Ermeni Tehcir Planı'nın mimarı olarak görülüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU