Kobani davası öncesi İletişim Başkanı Altun'dan açıklama: Bugün katiller için hesap vaktidir

Altun, "Terör örgütlerine ve onların destekçilerine küçük siyasi hesaplar uğruna sessiz kalanlar, demokrasi ve insan hakları değerlerine de ihanet ettiklerini bilmeliler" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Uluslararası boyutları olan, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin çıkarına hizmet eden bu cinayetlerin failleri bugün hakim karşısına çıkıyor. Yani bugün katiller için hesap vaktidir. Bizim hamdolsun adalete olan inancımız tamdır" diye konuştu.

Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, Ermeni terör örgütlerinin şehit ettiği Türk diplomatlar anısına düzenlenen Sirkeci Garı'ndaki "Şehit Diplomatlar Sergisi"ni gezdi.

Burada açıklamalarda bulunan Altun 108 kişinin yargılandığı Kobani davasına da değindi.

Altun şunları kaydetti:

Türkiye'yi kendilerince istedikleri yola çekmek için terörden yaptırıma kadar türlü tehditlere başvuranlar başarıya ulaşamadı, ulaşamayacak Allah'ın izniyle. Terör örgütü PKK’nın emri ve siyasi uzantılarının çağrısı sonucunda, özellikle sivil insanlara yönelik kanlı katliamlara sahne olan 6-8 Ekim olayları da yine böylesine bir girişimdir. Uluslararası boyutları olan, PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin çıkarına hizmet eden bu cinayetlerin failleri bugün hakim karşısına çıkıyor. Yani bugün katiller için hesap vaktidir. Bizim hamdolsun adalete olan inancımız tamdır. Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve dahası içeriden hançerlemek isteyen tüm odaklara karşı devletimiz ve milletimiz her daim ayaktadır. Terör örgütleriyle, küresel güç odaklarıyla ve darbeci zihniyetlerle mücadeleden bir an olsun geri durmayacağız. Bu vesileyle Yasin Börü'yü ve bugüne kadar terör örgütlerinin saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi ve vatandaşlarımızı da rahmetle yad ediyoruz. Terör örgütlerine ve onların destekçilerine küçük siyasi hesaplar uğruna sessiz kalanlar, demokrasi ve insan hakları değerlerine de ihanet ettiklerini bilmeliler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Genel Sekreteri Şahin: 37 kişinin katilleri için şimdi hesap vakti

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti MKYK Üyesi Genel Sekreter Yardımcıları Avukat Cem Şahin ve Avukat Türk İslam Karakoç ile AK Parti'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın davayı takip ettiğini açıkladı.

Şahin şunları kaydetti:

Avukatlarımız, geçtiğimiz hafta mahkemeye sundukları dilekçeyle AK Parti olarak şikayetlerimizi beyan ettiler ve davaya katılma talebinde bulundular. Duruşmada, şikayetlerimizi ve katılma talebimizi sözlü olarak da ifade edecekler. Yine Genel Merkez ve Ankara il ana kademe, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarımızdan çok sayıda avukat arkadaşımız duruşmada hazır bulunuyorlar ve davanın bütün aşamalarını sonuna kadar yakinen takip edecekler. Birliğimize kastedenler, ayrılıkçı amaçlarla sokakları kan gölüne çevirenler, terör faaliyetleri ile ülkemizi esir almaya çalışanlar için, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş, Hasan Gökguz ve 37 kişinin katilleri için şimdi hesap vakti.

Kobani davası

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 kişi  6-8 Ekim 2014 tarihlerinde ülke genelinde yaşanan Kobani olaylarıyla ilgili yargılanıyor

27 kişinin tutuklu bulunduğu Kobani davasında, sanıkların 29 ayrı suçlamayla 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 19 bin 680’er yıl hapsi isteniyor. 

 

 

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU