Suudi Arabistan, uyuşturucu kaçakçılığı gerekçesiyle Lübnan’dan sebze ve meyve ithalatını yasakladı

Yetkililere göre söz konusu yasak, Lübnanlı yetkililer sistematik uyuşturucu kaçakçılığını durdurmak için gerekli önlemleri alacaklarına dair güvence verene kadar sürecek

Uyuşturucu hapların meyve ve sebzelere yerleştirildiği görüldü (SPA)

Suudi Arabistan, uyuşturucu kaçakçılığını önlemek amacıyla, Lübnan’dan meyve ve sebze ithalatının önümüzdeki Pazar saat 09.00’dan, Lübnanlı yetkililer gerekli önlemleri alana kadar ülkeye girmesini ve buradan transit geçişini yasaklama kararı aldı.

Narkotik Kontrolü Genel Müdürlüğü Sözcüsü Muhammed el-Necidi, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, Lübnan’dan nar içerisinde Dammam’daki Kral Abdulaziz Limanı’na gelen 2 milyon 466 bin 563 milyon amfetamin hapın ülkeye girişinin engellendiğini açıklamıştı.

Sözcü, kaçakçılık operasyonuna karışan 4’ü Suudi Arabistan vatandaşı 5 kişinin gözaltına alınarak, savcılığa sevk edildiğini de bildirmişti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansına göre bugün açıklama yapan Suudi yetkililer, Lübnan menşeli veya Lübnan topraklarından geçen uyuşturucu kaçakçılarının faaliyetlerinde bir artış olduğunu bildirerek, uyuşturucu kaçakçılığı için kullanılan en yaygın ürünlerin meyve ve sebzeler olduğunu vurguladı.

Yetkililere göre söz konusu yasak, Lübnanlı yetkililer sistematik uyuşturucu kaçakçılığını durdurmak için gerekli önlemleri alacaklarına dair güvence verene kadar sürecek.

İçişleri Bakanlığı, Lübnan’dan gelen diğer ürünlerin sevkiyatlarını, bunlara benzer önlemlerin alınması gerekip gerekmediğini görmek için takip etmeye devam edecek.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU