Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Ali Aktaş: Bazılarınıza çılgınca bir fikir gibi geleceğini biliyorum

“Ülkem için hayallerim ve endişelerim var. Bunları en gür şekilde siyaset kürsüsünden ifade edebilirim”

Saadet Partisi’nin değişik kademelerinde görev aldıktan sonra Genel İdare Kurulu üyeliği yapan ve 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Antalya Belediye Başkan Adayı olan Ali Aktaş, cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asiltürk-Erdoğan iftarıan tepki göstermişti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbalkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte iftar yapmasının ardından "Asiltürk'ün Saadet'i saraya eklemleme çabası karşısında kendi hesabıma 'yeni bir yol' açmaya karar verdim. Mevcut düzeneğin bu açık pazarlık karşısında net bir tavır ortaya koyamamasını da yadırgıyorum. Saraya teslim olmak yok; yolumuzu tırnaklarımızla kazıya kazıya açacağız” açıklaması yapan Saadet Partisi eski yöneticilerden Avukat Ali Aktaş, cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile SP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk arasında sürdürülen görüşmelere tepki gösteren ve Saadet Partisi’nin Millet İttifakı’ndan çıkarak Cumhur İttifakı’na girmesi fikrine karşı çıkan Avukat Ali Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçimlere iki yıldan fazla bir süre kala cumhurbaşkanlığı için adaylığını duyurdu.

"Muhalefet ortak aday çıkartırsa destek olmaya hazırım"

Aktaş, “Ülkem için hayallerim ve endişelerim var. Bunları en gür şekilde siyaset kürsüsünden ifade edebilirim. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamak istiyorum. Seçimlere 2 yıl var. Bu sürede Türkiye'ye dair vizyonumu sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

“Başka Türkiye yok. Ve millet sadece iktidar destekçilerinden ibaret değildir” diyen Ali Aktaş, “Ülkemizin bir iktidar değişimine çok ihtiyacı var. Muhalefetin kendi içerisinden çıkardığı bir ortak aday etrafında birleşmesini çok arzu ediyorum. Böyle bir aday çıkartıldığı zaman kendi adaylığımı sonlandırıp o isme iştiyakla destek olmaya da hazırım” ifadelerini kullandı.

Ali Aktaş, hazırladığı internet sitesinden de cumhurbaşkanlığı adaylık metnini paylaştı.

Aktaş’ın internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

"Bazılarınıza çılgınca bir fikir gibi geleceğini biliyorum. Ancak bu ülke için hayallerim var. Ahlak, Adalet, Özgürlük, hakça paylaşılan Ekmek ve İhtiram dolu bir Türkiye umut ediyorum. Ve ülkeme dair endişelerim var; adaletsizlikten çürümüş bir memleket, yandaş dayanışmasıyla yozlaşmış bir siyaset görüyorum.

Hayallerimi ve endişelerimi ifade edebileceğim en iyi kürsünün siyaset kürsüsü olduğunu da biliyorum. İşte bu nedenle Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamak istiyorum.

Zamanında yapılacaksa seçimlere 2 yıl var. Bu süre içerisinde projelerimi, düşüncelerimi, Türkiye’ye dair hayallerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı adayı olmanın hele ki kazanmanın zor olduğunu elbette biliyorum. Yapmak istediğim şey; siyasetin uygun iklimi içerisinde fikirlerimi anlatmak ve kitlelere duyurmak için çalışmaktır.

Farklılıkları özgürleştirerek birarada yaşamayı, hukuk devletini, kurumsallaşmış bir demokrasiyi, ekmeği hakça paylaşmayı, kendim için istediğimi başkası için de talep etmenin değerini bu uygun siyaset kürsüsünden anlatmayı arzu ediyorum. Ve özellikle genç kuşakların değişim umudunu büyütmeyi tasarlıyorum.

Ülkemizin bir iktidar değişimine ihtiyacı var. Muhalefetin kendi içerisinden ideolojik ve tepeden inmeci bir toplumsal mühendislik tasarımı olmayan, ekonomik ve siyasal bir restorasyon programına sahip, kurumsallaşmış bir demokrasi ve gerçek bir hukuk devleti vaat eden bir ortak aday etrafında birleşmesini de çok arzu ediyorum. Böyle bir aday çıkartıldığı zaman kendi adaylığımı sonlandırıp o isme destek olmaya da hazırım.

Başka Türkiye yok. Ve millet sadece iktidar destekçilerinden ibaret değildir. Üniversitede Anayasa Hukuku Hocamızın öğrettiği gibi ” Millet, bizden önce yaşamış olanlar, halen yaşamakta olanlar ve gelecekte yaşayacak olanların toplamıdır”

Türkiye’yi; din, ırk, mezhep, ideolojik görüş farklılıkları üzerinden bölenler değil; ortak kurumlar, değerler ve hukuki ilkeler etrafında bütünleştirenler ancak geleceğe taşıyabilir.

İlgi ve desteğinize talibim. Hürmetlerimle"

Adaylık şartı nedir?

Anayasaya göre 40 yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim yapmış TBMM üyeleri ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları cumhurbaşkanı adayı olabiliyor. Bir kişinin cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için TBMM üyeleri içinden veya Meclis dışından en az 20 milletvekilinin yazılı teklifi ya da 100 bin seçmen tarafından noter onaylı imza ile teklif edilmeleri gerekiyor.

Ali Aktaş kimdir?

Ali Aktaş, 1977 yılında Antalya’nın Elmalı İlçesi'nde dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Milli Gençlik Vakfı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. Saadet Partisi’nin değişik kademelerinde görev aldıktan sonra Genel İdare Kurulu üyeliği yaptı.

Serbest avukatlık yapan Aktaş, evli ve dört çocuk babasıdır. Ali Aktaş, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Antalya Belediye Başkan Adayı oldu.

Avukat Ali Aktaş, FETÖ’nün ‘İngilizce sözlük’, ‘ikinci el araba’, ‘müzik dinle’ ve ‘kıble bul’ programları üzerinden kurduğu tuzağı ortaya çıkarmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU