İmamoğlu'ndan "tören" tepkisi: İstanbul Milli Eğitim Müdürü özensiz biri, kendisini kınıyorum

Taksim Meydanı'ndan düzenlenen 23 Nisan töreni eleştiren İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı'ya da tepki gösterdi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Taksim'de  tören organize etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Törenin çok özensiz organize edildiğini savunan İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’ya tepki gösterdi.

Halk TV'nin haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile sohbet eden İmamoğlu, şunları söyledi:

İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nü kınıyorum. Net. Kınıyorum, çok ağır kınıyorum hem de.. Hadsiz bir bayram, çelenk koyma töreni yaptı. Çok hadsiz. İstanbul'a yakıştığını düşünmüyorum. İl Milli Eğitim Müdürü bunu ilk defa da yapmıyor. Aynı özensizlik geçen sene de vardı. Bu sene de var. Özensiz bir insan olduğunu düşünüyorum. Değerlerine sadık bir insan olduğunu düşünmüyorum.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Taksim'de organize edilen törene katılmadı. 

İstanbul Valiliği'nden İmamoğlu'nun sözlerine tepki

İstanbul Valiliği, İBB Başkanı İmamoğlu'nun İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı hakkındaki ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu törenin yönetmeliklere göre düzenlendiğinin vurgulandığı açıklamada, bu yıl yapılacak törenlerin bir haftalık zaman dilimine yayıldığı ve etkinliklere dair tüm hususların kurumlara yazılı olarak önceden bildirildiği belirtildi.

İmamoğlu'nun Yazıcı hakkında kullandığı "özensiz" ifadelerine tepki gösterildi.

Açıklamanın tamamında şunlar kaydedildi:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, bugün gerçekleştirilen çelenk töreni sonrasında yapılan bazı açıklamalar nedeniyle aşağıdaki  hususların kamuoyuna bildirilmesi zorunluluğu doğmuştur. 

Bugün; saat 09.00’da Beyoğlu İlçemizdeki Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda “Ulusal ve  Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği”nin 5. maddesiyle  düzenlenmiş bulunan “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” törenleri dahilinde çelenk töreni icra edilmiştir. 

İlimizde bu yıl yapılacak tören ve etkinlikler bir haftalık zaman dilimine yayılmış, hangi kurumun, hangi görev ve sorumlulukları üstlenecekleri ve etkinliklere dair bütün hususlar, yazılı olarak ilgili kurumlarımıza bildirilerek kamuoyuna duyurulmuştur. 

Tüm yetkililer tarafından çelenk töreninin nasıl yapılacağının bilinmesine rağmen, tören sonrasında ilgili kamu görevlileri hakkında sarf edilen sözler, en hafif manada “özensiz ve yakışıksız” bir dilin tezahürü olmuştur.

23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde kullanılan üslubu ve sergilenen tavrı kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

İBB'den yanıt: Kamuoyunun takdirine sunuyoruz

İBB'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda İstanbul Valiliği'ne yanıt verildi. 

Yanıtta,  "23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün özensiz ve yakışıksız bir tören düzenlemesine müsaade eden İstanbul Valiliği’nin bu tavrını kamuoyunun takdirine sunuyoruz" denildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU