Fatih Altaylı: Cenazede bulaşmaz 23 Nisan'da bulaşır

“Mesele corona ile mücadele olsa Nur cemaati cenazeleri onbinlerle kaldırılmazdı”

Altaylı, "Bu içine ettiğimin virüsü bayramlarda, vatandaş cenazelerinde bulaşıyor da tarikat ehlinin cenazelerinde mi bulaşmıyor" diye yazdı / Fotoğraf: AA

Bakanlar Kurulu kararı ile Ramazan ayı boyunca alınan tedbirler kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden getirilirken, hafta içi de sokağa çıkma yasağının saatleri erkene alındı ve ek tedbirler de getirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yandan İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınlayarak 23 Nisan günü de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirdi.

“Çok açık ki maksat corona ile mücadele değil”

Koronavirüs salgınında gelinen noktada yaşanan can kayıplarının artık haber değeri taşımadığı için gazetelerin manşetlerine çıkmadığını belirten ve “Sadece istatistik oldu bunca ölüm. Alıştık, sıradanlaştırdık. Ya da alıştırıldık belki de” diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bir yandan milli bayramlarda kısıtlama kararı alınırken diğer yandan binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin düzenlenmesine şu şekilde tepki gösterdi:

“Hala tam kapanma olsun mu, olmasın mı, ne zaman olsun ne zaman olmasın gibi tartışmalar yürüyor.

Kimse hiç merak etmesin.

Türkiye’yi yönetenler corona salgını ile nasıl mücadele edeceklerini bu belanın kökünü nasıl kazıyacaklarını tespit etmiş durumdalar.

23 Nisan’da tam kapanma yapılacak.

Ardından 19 Mayıs’ta yine bir tam kapanma.

Sonra 30 Ağustos’ta bir tam kapanma daha.

Ardından 29 Ekim’de bir tam kapanma.

1 günlük kapanma bir işe yarayacak olsa hiç itirazım yok kapatın ama çok açık ki maksat corona ile mücadele değil.

Mesele corona ile mücadele olsa Nur cemaati cenazeleri onbinlerle kaldırılmazdı.

Bu içine ettiğimin virüsü bayramlarda, vatandaş cenazelerinde bulaşıyor da tarikat ehlinin cenazelerinde mi bulaşmıyor!”

Ne olmuştu?

Kovid-19'dan ölen Nur cemaatinin Meşveret grubunun lideri Hüsnü Bayramoğlu'nun Eyüpsultan Camisi'nde cenazesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katılmıştı. Binlerce kişinin katıldığı cenazede caminin avlusu tıklım tıklım dolarken cenazelerde 3 kişi sınırlaması getirilmesine rağmen Bakan Soylu ve Vali Yerlikaya’nın kurala uymaması tartışma yaratmıştı.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU