Kılıçdaroğlu'ndan "Pekcan" değerlendirmesi: Rakam büyük olsaydı kesin büyükelçi olurdu ama küçük olduğu için konsolos olabilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan çıktı para kasada dedi, sonra parayı pandemide harcadık dedi. Para ya kasadadır ya da harcamışsındır. Nerede bu para? Şimdi bir protokol çıktı karşımıza 5 soru sorduk birisinin cevabını aldık" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görevinden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan için "Bu durum beni biraz şaşırttı ama Erdoğan onu büyükelçi yapabilir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Yeniçağ gazetesini ziyaret etti.

Ziyareti sırasında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri, Merkez Bankası (MB) rezervlerinden kaybolduğu iddia edilen 128 Milyar dolar ile ilgili iktidara 5 soru sorduklarını ancak tek bir cevap alabildiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile çelişkili cevaplar verdiğini belirtti.

CHP lideri şunları kaydetti:

Erdoğan çıktı para kasada dedi, sonra parayı pandemide harcadık dedi. Para ya kasadadır ya da harcamışsındır. Nerede bu para? Şimdi bir protokol çıktı karşımıza 5 soru sorduk birisinin cevabını aldık. Nasıl yaptınız bunu bir porotokolle, Hazinenin merkez bankasındaki parasını hazine kullanıyormuş. Oysa kullanamaz o görev Merkez Bankası'nın, Merkez Bankası'nın kanunda görevi gayet açık. Kanuna aykırı protokol de yapamazlar ama yapmışlar. Hazine bu parayı kime hangi kur üzerinde sattı? Onun cevabını bekliyoruz. Belki birisi konuşur. Maliye ve Hazine Bakanı diyor ki, bu benim görevim değil, Merkez Bankası Başkanı açıklasın. İyi de parayı harcayan sensin, MB değil ki, protokole göre, hangi bankaya hangi talimatla kime öde diye söyleyen sensin. O zaman sen açıklayacaksın, bu bakan ben yapmadım diyor, tamam sen değil bir önceki yaptı. O yaptığına göre verilerin tamamı yine sende, sen bağımsız olarak yani Damat bağımsız olarak bu talimatı verebilir mi veremez, yukarının talimatlarını yansıtacaktır.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhurbaşkanı'na soru sormak ne zamandır hakaret anlamına geliyor"

Ana muhalefet olarak milletin parası olan 128 milyar doların hesabını bir pankart açarak iktidara sorduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "128 milyar dolar nerede diye pankart açtık, pankartı indirdiler. Tüm dünya buna tanık oldu, bu durum Türkiye'de demokrasi olmadığını tüm dünyaya gösterdi. Akıl alacak şey değil. 128 milyar dolar sorusunu hakaret kabul ediyor. Bazı hakimler ve savcılar verdikleri kararlarda görüyoruz, '128 milyar dolar nerede sorusu Cumhurbaşkanı'na hakarettir' diyor. Cumhurbaşkanı'na soru sormak ne zamandır hakaret anlamına geliyor. Bu şu anlama geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ancak onun istediği soruları sorabilirsiniz, onun istemediği soruları sorduğunuz zaman Cumhurbaşkanına hakaret etmiş olursunuz. NOT: Türkiye'de demokrasi vardır!" diye konuştu.

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan satmasının ardından görevden alınmasına da değinen Kılıçdaoğlu durumun kendisini şaşırttığını kaydetti.

CHP lideri şu ifadelerle devam etti:

Ama Erdoğan onu büyükelçi yapabilir. Biraz rakam küçük olduğu için konsolos yapabilir, rakam büyük olsaydı kesin büyükelçi olurdu ama rakam küçük olduğu için konsolos olabilir.

 

 

 

Yeniçağ, Independent Türkçe

 

 

 


 

DAHA FAZLA HABER OKU