CHP’li Öztunç, Bakan Pekcan’ı istifaya davet etti: Bir dakika bile o koltukta oturmamalı

Öztunç, "Bir kuruşluk bile olsa bir bakan kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satamaz" dedi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan. Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ticaret Bakanlığı'nın dezenfektan alımıyla ilgili açıklamasına değinerek, "Bir kuruşluk bile olsa bir bakan kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satamaz" dedi.

Öztunç, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın eşi ve kendine ait olan şirketten kendi bakanlığına dezenfektan sattığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir haftadır gittiği her yerde bakanın kendi şirketinden kendi bakanlığına dezenfektan satıp satmadığı sorusunu sorduğunu dile getiren Öztunç, şöyle konuştu:

Satan bakan alan bakan doğru mu diye sordum? Sayın Bakan yazılı bir açıklama ile bana cevap vermiş. Sattığını kabul ediyor. ‘Evet oldu bu’ diyor. ‘Ama eşime ait olan firma en ucuz teklifi vermişti’ diyor. Bir kuruşluk bile olsa bir bakan kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satamaz. İtiraf etmiştir. İtiraf istifayı getirmelidir. O koltukta bir dakika bile oturmamalıdır. İstifa etmiyorsa Sayın Cumhurbaşkanı onu görevden alması lazım. Burası muz cumhuriyeti mi? Kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satacaksın. İhale ucuzmuş. Sizin girdiğiniz ihaleye kim girer de ucuza mal verir? Bakanın kocasının bakanlıktaki ihalesine kim daha düşük teklif verir? İhaleye fesat karışmıştır. Sayın Ruhsar Pekcan itiraf etmiştir. Kendi şirketinden kendi bakanlığına mal satan bakan olarak Türkiye’de tarihe geçmiştir. İstifaya davet ediyoruz. Bir dakika bile o koltukta oturmamalıdır.

Ticaret Bakanlığı, Bakan Ruhsar Pekcan'ın eşinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nanoksia Biyoteknoloji firmasından dezenfektan alımı yaptığını ancak alımların "piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda" gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU