Erdoğan grup toplantısında görüntüsüne yer verdi, Kabaş tepki gösterdi: AKP geri dönüşü olmayan bir yola girdi, ellerinde silah olarak bir tek din sömürüsü kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin etrafında "kümelenen yıkım ekibinin bilerek yalan ve yanlışa sarıldığını" savunarak Meclis Grup Toplantısı'nda bir video paylaştı. Videoda bir konuşmasından kesitler alınan görüntüsü ekran yansıtılan Kabaş, tepkili

Sedef Kabaş / Fotoğraf: Independent Türkçe

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin iddialarına cevap verirken konuşmasını dev ekranlara yansıttığı video görüntüleriyle destekliyor.

Erdoğan'ın partisinin bugünkü grup toplantısında paylaştığı videoda bu sefer bir gazeteciye ait görüntülere de yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "CHP'nin etrafında kümelenen yıkım ekibi, yanlış ve yalan olduğunu bile bile '128 milyar dolar' yalanına sarıldı. Şimdi bu meselede kim, kendini rezil etme pahasına ne demiş ve gerçek neymiş bir bakalım mı?" diyerek sunulan videoda genişçe yer ayrılan gazeteci yazar Dr. Sedef Kabaş oldu.

Dr. Kabaş'ın yıllar önce "Topraklar değil, beyinler işgal ediliyor" adlı konuşması Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yıkım ekibi" olarak gösterildi.

"Kitleleri yönlendirmek ve etkilemek istiyorsanız ortaya kocaman bir yalan atın. Ama çok büyük bir yalan olsun. İkinci kriter çok basit bir yalan olsun" sözlerine yer verilen videoya Kabaş, tepki gösterdi. 

"Zihinler işgal edildiğinde toprakların işgal edilmesine gerek kalmaz"

Erdoğan'ın "yıkım ekibi"nin içinde gösterdiği Dr. Sedef Kabaş Independent Türkçe'ye konuştu.

Kabaş, yandaş medyanın birkaç gündür ‘Toprak değil, beyinler işgal ediliyor" konulu konuşmasının pratikte nasıl olduğunun örneğini verdiklerini söyledi.

Herkesin izlemesini tavsiye ettiği konuşmasında AK Parti'nin yılardır ülkede mavi elmaları nasıl yedirdiğini anlattığını kaydeden Kabaş, "Herkesin izlemesini arzu ediyorum. İzlesin ki zihinlerin işgal edilmesine müsaade edilmesin. Çünkü zihinler işgal edildiği zaman toprakların işgal edilmesine gerek kalmaz" dedi.

Kabaş, zihinlerin işgal edilmesiyle ülkenin tapusu olan Lozan'ın tamamlayıcısı Montrö ve denizlerin tapusunun bile tartışılır hale getirildiğini şahit olduklarını aktardı.

"Bir eğitmen olarak amacım insanları aydınlatmak, uyandırmaktır"

Sadece teorikte değil pratikte de benzer örnekler gördüklerini ifade eden Kabaş, "Bir akademisyen olarak yaptığım konuşmada ne siyasi parti ne de lider ismi verdim. Ama takipçi ve dinleyiciler nelerden söz ettiğimi çok net gördüler. Akıllı olan herkes o konuşmayı izlediğinde ne demek istediğimi anlayacaktır. Benim söylediklerimin tam tersi söyleniyor" diye konuştu.

 

Sedef Kabaş
Sedef Kabaş / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Hitlerin Propaganda Bakanı Joseph Goebbels'in II. Dünya Savaşı'nda bunun en çarpıcı örneklerini sunduğunu ve faturanın sadece Almanya'ya değil tüm dünyaya ödetildiğini belirten Kabaş, devamında şunları söyledi:

"Şimdi biri kalkmış bize Goebbels teknikleriyle mavi elmayı yedirmeye çalışıyor. Bir eğitmen ve bir hoca olarak benimde bir amacım var. Amacım insanları aydınlatmak, uyandırmaktır. İnsanlara; gözlerinizi açacaksınız, zihinlerinizi açacaksınız, beyinlerinizin işgal edilmesine müsaade etmeyeceksiniz diyorum. Bence Sayın Erdoğan'da videoyu izlesin mutlaka faydası olacaktır."

"AKP geri dönüşü olmayan bir yola girmiş"

"Sözünü ettiğim taktiklerden bir tanesi de gerçekleri söylemek isteyenleri yalnızlaştırmak, hedef tahtası haline getirmektir ki insanlar gerçekleri duymasın ve görmesin" diyen Dr. Kabaş, aynı taktiğin kendisinin üzerinde uygulandığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama bunların tüm çabaları beyhudedir. Bu konuşmamı alıp da Goebbels'in sözlerini sanki ben söylüyormuşum gibi yayınlayarak haber yapanlardan vazgeçtim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu referans olarak gösterip konuşmasına dahil etmesi ne kadar acıklı bir duruma düştüklerinin işaretidir. Sadece üzülüyorum artık. O kadar acıklı bir durumda Sayın Cumhurbaşkanı. Yalanları etkili olmuş. Hala yalan ve çarpıtmadan medet umuyor. İşte yalan yalanı doğurur. Artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiş AKP. Yalan ve iftira atmadan, hedef göstermeden yol kat edebilecekleri bir yer yok, başka şansları yok. Ellerinde sadece bu silah kaldı. Bir din sömürüsü bir de yalan dolan."

Öte yandan Kabaş, Twitter hesabından sözü edilen konuşmanın tamamını paylaştı.

Kabaş paylaşımına "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun "rehberi" ilan ettiği "o bayan" benim! Konuşmamı bir kez daha gururla paylaşıyorum... Lütfen baştan sona izleyin ve son kararı siz verin" notunu düştü.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU