Naomi Campbell kariyerinin en büyük hatasını açıkladı

Model "Daha çok ses çıkarmalıydım" dedi

Campbell hayır işlerinde de yer almıştı (Reuters)

Naomi Campbell kariyeri boyunca yaptığı "en büyük hatanın" beyaz olmayan diğer kişilerin savunmasını üstlenmemek olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Interview dergisi için tasarımcı Marc Jacobs'la yaptığı samimi bir röportajda ikili Campbell'in moda kariyerinden konuştu ve süper modele en büyük hatasının ne olduğu soruldu.

"Çok fazla" hatası olduğunu kabul eden model, "Daha fazla ses çıkarmalıydım ama o zamanlar düşündüğünüzü açıkça söylerseniz sizinle çalışmazlardı" ifadelerini kullandı.

Jacobs "Beyaz olmayan kişiler hakkındaki görüşlerini dile getirmekten mi bahsediyorsun?" diye sordu.

Campbell "Evet" diye cevapladı.

Bu arada, güney Londra yerlisi bulaşıkları en son ne zaman yıkadığını hatırlayamadığını itiraf etti ve "divalığı olumsuz bir şey" olarak görmediğini ekledi:

Divaların iyi olduğunu düşünüyorum. Divalığa olumsuz bir şey olarak bakmıyorum. Aslında Mariah [Carey] ile bir konuşmamız olmuştu ve bunu tartışıyorduk. Divaların diva olmasına izin verilir çünkü yetenekleri açısından bu dünyayı aşarlar. Divaları kucaklıyorum.

50 yaşındaki model sözlerine şimdiye kadar aldığı en iyi hediyenin Nelson Mandela'yla olan ilişkisi olduğunu ekledi.

Model, "Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın 20 yıl boyunca hayatımda olması muazzam bir armağandı" dedi.

Campbell, Vogue Italia'nın kapağında yer aldığında yaşanan olay da dahil moda endüstrisinde uğradığı ırkçılık hakkında daha önce konuşmuştu.

2020'de BBC Women's Hour'da konuşan Campbell, çekime gittiğini ve makyaj sanatçısının "siyahi olduğunu bilmedikleri" için elinde cilt tonuna uygun herhangi bir fondöten bulunmadığını söylediğini belirtmişti.

Model "Benim için fondöteni olmadığını söyledi" diyerek şöyle devam etmişti:

Kendi rengini oluşturmak için elinde bulunan fondötenlerden bazı renkleri karıştırması gerekiyordu ve çok fazla gri vardı.

Programda Campbell derginin kapağında sonucu gördüğünde ağladığını anlatmıştı. Campbell, programda "O kapak çıktığında yalnızca ağlamıştım" demişti.

Bu yayının kapağında olmayı o kadar çok istemiştim ki... sonuçta Vogue İtalya'ydı. Ama gri olmak istememiştim.

2020'de Paris couture moda haftasının açılışında konuşan Campbell, moda dünyasını sektördeki eşitsizliği gidermeye çağırarak diyaloğun "şimdi başladığını ve gerektiği kadar süreceğini" belirtmişti:

İyi bir denetim ve denge biçimiyle daha eşitlikçi bir sektör oluşturmanın zamanı geldi. Bunları geçici değil kalıcı bir şekilde dahil etmek artık her zamankinden daha büyük bir zorunluluk.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU