Demirtaş: Onu dinlerken Kalın İbrahim’i değil, İnce Erkan’ı hissetmeyi tercih ederiz

Selahattin Demirtaş yazısında "İbrahim Kalın’ın sözcülüğünü yaptığı otoriter rejim, bizi türlü kumpaslarla, yalanlarla, iftiralarla bu satırları yazdığım 12 metre karelik hücreye attı diye onlara boyun eğecek halimiz yok" ifadelerini kullandı

Sanatçı Erkan Oğur'un Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın seslendirdiği türküde kopuz çalmasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da "Erkan Oğur ile hapishane anım" balşığıyla Artı Gerçek'e yazdığı yazıda "Erkan Oğur’u, biz burada duvarları yıkan sesiyle biliriz, severiz. Hep öyle olsun, onunla güzel anılarınız hep güzel kalsın isteriz. Onu dinlerken Kalın İbrahim’i değil, İnce Erkan’ı hissetmeyi tercih ederiz" ifadelerini kullandı.

"Severiz Erkan Oğur’u, büyük sanatçıdır"

Kaldığı cezaevinde Erkan Oğur dinlediklerini aktaran Demirtaş şunları kaydetti:

Neredeyse üç yıl boyunca, arada bir Erkan Oğur dinledik, bu şekilde. Başka CD’ler olsaydı onları da dinlerdik elbette. Ama elimizde dinlenecek bir tek Erkan Oğur CD’si vardı. Yine de şikayetçi değildik tabii. Severiz Erkan Oğur’u, büyük sanatçıdır. Bu şekilde çok anımız oldu kendisiyle. Biz içeride direnirken bize moral dolu, yoldaş oldu. Hep böyle bildik kendisini. Hep böyle hissettik. İbrahim Kalın’ın sözcülüğünü yaptığı otoriter rejim, bizi türlü kumpaslarla, yalanlarla, iftiralarla bu satırları yazdığım 12 metre karelik hücreye attı diye onlara boyun eğecek halimiz yok. Yanımızda milyonlarca insanın desteği, duası, dayanışması varken, eh bir de arada Erkan Oğur dinleme fırsatı bulmuşken moralimizi bozacak değiliz.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kimse Erkan Oğur gibi bir sanatçının üstünü çizemez"

Baskı dönemlerinde sanatçının, aydının duruşunun çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Halkına öncülük yapamasa bile zulmün değirmenine su taşımamalıdır kanımca. Niyetten bağımsız olarak ortaya çıkan sonuç, bazen can sıkıcı olabiliyor" dedi.

Sitem ve eleştiri hakkını kullanarak düşüncelerini aktardığını kaydeden Demirtaş, kimsenin buradan yola çıkarak Erkan Oğur gibi bir sanatçının üstünü çizemeyeceğini belirtti.

Demirtaş yazısını şu ifadelerle sonlandırdı:

Erkan Oğur’u, biz burada duvarları yıkan sesiyle biliriz, severiz. Hep öyle olsun, onunla güzel anılarınız hep güzel kalsın isteriz. Onu dinlerken Kalın İbrahim’i değil, İnce Erkan’ı hissetmeyi tercih ederiz. Dinleyicileri olarak bu kadarına hakkımız vardır sanırım.

 

 

 

 

Artı Gerçek, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU