Nihat Özdemir TFF başkanlığına adaylığını açıkladı

TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir, federasyonun 1 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'nun 1 Haziran'da yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı.

Ankaragücü ve Fenerbahçe'de uzun yıllar yöneticilik yaptığını, TFF'de başkan vekili olarak görevini sürdürmekte olduğunu söyleyen Özdemir, "Hep birlikte önemli işlere imza attık. Projeleri devam ettirmek, yeni projeler üretmek için 1 Haziran'da yapılan TFF başkanlık seçimine adayım. 4 yıl Türk futbolunu yönetmeye talibim. Tecrübem, bilgim, enerjimle Türk futboluna hizmet etmek istiyorum" dedi. 

Özdemir, futbolun her toplum için milli değer olduğunu söyleyerek, "Barış, hoşgörü ortamının bozulmaması şarttır. Bunun yolu saygıdan, sevgiden geçer. Adalet ararken adil olmaktan geçer, rakibe saygı duymaktan geçer. Lefter'ler, Hakkı'lar, Metin'ler, Özhan Canaydın'lar gibi olmaktan geçer" açıklamasında bulundu.

Amaçlarının Türk futbolunu dünya sıralamasında ilk 10 arasında yer almasını sağlamak olduğunu söyleyen Özdemir, "Daha başarılı Türk futbolu için omuz omuza çalışmamız gerektiğine inanmaktayım. Yeni federasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Özdemir, 5 büyük ülkenin futbolunu yakından araştırmak istediklerini aktararak, "Bunun için komite kuracağız. Bu komitede yönetici arkadaşlar, kulüp temsilcileri hatta basından arkadaşlar olacak. Bu komitenin raporuna göre MHK için 3 yıllım master planı uygulamaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

MHK, PFDK, Tahkim Kurulu, Temsilciler Kurulu gibi tüm kurulları yeniden atayacaklarını belirten Özdemir, seçimden bir süre sonra yapılan atamaları kamuoyuna açıklayacaklarını dile getirdi.

Özdemir, UEFA'nın IFAB kurallarına göre hareket edeceklerinin altını çizerek, "Bugünkü çerçevede VAR kayıtlarının açıklanmasını düşünmüyoruz. Ama bir değişiklik olursa bunu Türkiye'de de uygulamaya koyarız" değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin ekonomik durumlarının kötü olduğunu bildiğini söyleyen Özdemir, "Bununla ilgili bankalarla yeni planlama yaparak kulüplere nefes aldıracak çalışmanın içerisindeyiz. Önemli mesafeler aldık. Bankalarımız da bu projeye gerekli desteği veriyor. İnşallah bu işi çözeceğiz" dedi.

Özdemir yeni kurulacak yönetimle ilgili şunları söyledi:

"Yönetim kuruluna seçilecek tüm arkadaşlar kulüp ceketlerini dışarıya asarak oraya girecekler. Adaletten, rakip takıma saygı göstermekten başka çareleri de yok. Şu an çalışan, konularında uzman hale gelmiş arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız içinde uluslararası platformda tecrübeli isimler var. Bu arkadaşları güçlendirerek daha etkin çalışma ortamı yaratacağız."

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU