Ekrem İmamoğlu kendisi için "terörist cenazesine katıldı” diyen AK Partili vekil Serkan Bayram'ı dava etti

CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, IŞİD’in bombalı saldırısında hayatını kaybeden Dicle Deli’nin cenaze törenine katılmasıyla ilgili “terörist cenazesine katıldı” diyen AK Partili vekil Serkan Bayram hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı

İBB Belediye Başkanlığını yaklaşık 14 bin oyla kazanan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası YSK kararıyla geri alınmıştı / Fotoğraf: Independent Türkçe

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde, 3,5 yıl önce IŞİD’in gerçekleştirdiği Ankara Garı katliamında hayatını kaybeden Dicle Deli’nin cenaze törenine katılan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kendisi için “terörist cenazesine katıldı” diyen AK Parti milletvekili Serkan Bayram’ı dava etti. İmamoğlu'nun avukatları tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde şöyle denildi:

Davalı 22.04.2019 tarihinde, doğrulanmış Twitter hesabından attığı twitte; 10 Ekim 2015 tarihinde DEAŞ tarafından yapılan, Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısında hayatını kaybeden 17 yaşındaki kız çocuğu Dicle Deli’nin cenazesine ‘terörist cenazesi’ diyerek müvekkilin terörist cenazesine katıldığını söylemiştir.

Milletvekili olan davalının, toplumsal değerleri hiçe sayan ve vicdan sahibi herkesi derinden yaralayan sözleri, oy toplamak için yapılabilecek abartmalar, sataşmalar ya da çarpıtmalar olarak değerlendirilemez. Davalı milletvekili olmasının getirdiği toplumsal sorumlulukları bir kenara bırakmış, siyaseten karşıt görüşte olan müvekkili kötülemek için hem toplum vicdanını yaralamış, hem de müvekkilini kişilik haklarını ihlal etmiştir.

 

imamoğlu davası.png
İmamoğlu'nun dava dilekçesi

 

Davalı Serkan Bayram’ın paylaşımının toplum vicdanını da derinden yaraladığı savunulan ve 50 bin lira manevi tazminat talebinde bulunulan dilekçe şöyle son buldu:

Teröre kurban giden 17 yaşındaki bir kız çocuğunun cenazesine ‘terörist cenazesi’ diyen davalı, müvekkilin, merhumenin belediye zabıta memuru olan babasına başsağlığı dilediği görüntüleri,. Terörist cenazesine katıldığı şeklinde sunmuş, milletvekili olmanın verdiği ağırlıkla bağdaşmayan, toplumun vicdanını derinden yaralayan bu sözleriyle, müvekkilin kişilik haklarını ihlal etmiştir.

AK Parti İstanbul milletvekili Av. Serkan Bayram, 22 Nisan 2019 tarihinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İmamoğlu için iki ayrı cenaze töreninden fotoğraflar ekleyerek “Bir tarafta vatanı için van veren Trabzonlu şehidimiz Eren Bülbül, diğer tarafta terörist cenazesine giden Trabzonlu Sn. Ekrem İmamoğlu'nu Trabzonlu hemşehrilerimin ve aziz milletimizin dikkatine ve takdirlerine sunuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bayram: Paylaşımın neresinde kişilik hakkı ihlali var?

15 yaşındaki Eren Bülbül, jandarmanın Trabzon'da yürüttüğü PKK operasyonu sırasında, PKK'lılar tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. 

Serkan Bayram'ın İmamoğlu'nu hedef alarak “terörist cenazesi” dediği Dicle Deli ise, Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde, IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu hayatını kaybeden 102 kişiden biriydi.

İmamoğlu'nun açtığı davayı AK Partili Bayram Twitter hesabından duyurdu:

“Bugün bir tebligat geldi. Sn. @ekrem_imamoglu şahsıma karşı 50 bin liralık tazminat davası açmış. Sorabilir miyim? Paylaşımımın neresinde kişilik hakkı ihlali var! Hani herkesi kucaklıyordun! Hani o barış dili! Daha başkan olmadan vatandaşı ile münazara…” 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU