Salgının yeni dalgasında gençlerin hastaneye yatma oranı artıyor

Birçok ülkeyi etkisi altına alan Kovid-19 pandemisinde 3. dalga ilk dalgaların aksine daha fazla insanı etkiliyor. Yeni dalgada gençlerin hastaneye yatma oranı artıyor

Birçok ülkede hastanede yoğun bakımlarda yatan genç nüfusun artışta olduğu belirtiliyor / Fotoğraf: AA

Kovid-19 pandemisi, ülkelerin aşılama hızına veya açıkladıkları teşvik paketlerine bakılmaksızın tüm dünyada ilk dalganın aksine çok daha fazla genç insanı etkilemeye başladı. Pandeminin başında dikkatsizlikleriyle hastalığı aile büyüklerine bulaştırmasından şikayet edilen gençler de kendini hastanede buluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birçok ülkede hastanede yoğun bakımlarda yatan genç nüfusun artışta olduğu belirtiliyor. ABD, Brezilya, Fransa ve Kanada bu ülkelerden bazıları.

Kanada’da sağlık yetkilileri yeni varyantlar nedeniyle üçüncü dalganın genç insanların hastalığı eskisinden çok daha ağır geçirdiğini belirtiyor. Haftasonu toplam vaka sayısı 1 milyonu geçen ülkede Ontario kentinin yoğun bakımlarındaki hastaların neredeyse yarısının 60 yaşın altında olduğu duyuruldu.

Toronto’da acilde görevli Dr. Kashif Pirzada “Artık yoğun bakımları 30’lu, 40’lu ve 50’li yaşlardakiler doldurmaya başladı” diyor.

Aşılamada yaşlı insanlara öncelik verilmesi ve varyantların ilk dalgaya göre çok daha hızlı yayılması ise işleri daha da zorlaştırıyor ve sağlık sistemleri üzerindeki yükü tekrar artırıyor.

20-39 yaş arasında rekor artış

ABD’de de vakaların tekrar hızlı artışa geçtiği Michigan eyaletinde 20 ila 39 yaş arası kişilerde görülen günlük Kovid-19 vaka sayıları rekor düzeye yükseldi. 19 yaş ve altındaki çocuklarda da rekor vaka sayılarının görüldüğü, sadece bir ay öncesine göre bu grupta görülen vaka sayısının üçe katlandığı belirtiliyor. Epidemiyologlar okullardaki spor faaliyetlerinin bulaşmanın ana kaynağı olduğunu belirtiyor.

Brezilya’da yoğun bakımdaki gençlerin oranı yüzde 52,2’ye ulaşırken, Fransa da geçtiğimiz haftalarda 50 yaş altı vakaların yoğun bakımdaki oranının yüzde 50’ye yaklaştığını duyurmuştu.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU