Sırbistan’a 799 euro karşılığında aşı turu

Acenta yetkilisi "Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın şu an için bu uygulamaya bir müdahalesi yok" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Özel bir seyahat acentesi, 799 euro karşılığında vatandaşları Sırbistan’a götürüp BioNTech aşısı yaptırdıktan sonra geri getirdiği bir tur oluşturdu.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, acente yetkilisi aşı turu için çok yoğun bir talep olduğunu belirtti. Aşının iki aşamada yapılacağını bunun için Sırbistan’a iki kez gidileceğini belirten acente yetkilisi, "Tur 23-25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Yolcularımız ilk doz aşılarını olacaklar. 21 gün sonra ikinci doz aşı için bir daha Sırbistan’a gidilecek. Yolcularımıza Türkçe ve Sırpça bilen tercümanlar eşlik edecek" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu turların yasal olup olmadığını sorusu üzerine ise acente yetkilisi, "Türkiye’den ve Avrupa’dan bu turlar düzenleniyor. Sırbistan Sağlık Bakanlığı aşı olanlara aşı kartı veriyor. Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın şu an için bu uygulamaya bir müdahalesi yok" dedi.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Aksoy, yabancıların Sırbistan'da Kovid-19 aşısı olamayacağını duyurdu

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ise Sırbistan'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılanabileceğine ilişkin yayımlanan reklamların doğru olmadığını belirterek ülkede oturma izni bulunmayan yabancıların aşı yaptırmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Aksoy, "Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic de bu konuda bir açıklama yaparak yabancıların Sırbistan’da aşı yaptıramayacaklarını belirtti" dedi.
 

Rusya ve Dubai'ye de turlar var

Türkiye'de bazı tur operatörleri daha önce konaklama  Rus aşı Sputnik V ve Moskova gezisi dahil 1,099 euroya Rusya'ya "aşı turu" düzenlemeye başlamıştı.

 

 

 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU