Kılıçdaroğlu: Ben siyasete girince mal varlığım azaldı ama birileri köşeyi döndü

Sinop'ta esnafı dinleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Esnaf, sanayici, işçi ve emeklilerin hepsini çağır. Bakanlarını bir bir sıraya dizerek sen de başlarına otur. Öbür tarafa da vatandaş otursun, anlatsın derdini" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop'ta esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu.

Ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ülkedeki ekonomik sıkıntıların esnafı zor durumda bıraktığını vurguladı. 

Esnaftan gelen şikayetleri dinlediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Onları dinliyorum, görüşlerini alıyorum. Umutsuz olmamalarını istiyorum. Hayata sıcak bakmalarını istiyorum. Türkiye güçlü bir ülkedir, bütün bunların hepsini aşabilir, aşmak zorundadır. Bunu aşmanın yolu da ahlaklı bir siyasetin iktidara gelmesidir, temiz bir siyasetin iktidara gelmesidir. En büyük arzumuz da bu zaten. Esnaf ve sigorta emeklilerinin en düşük aylığı asgari ücret düzeyinde olmalı. Emekliye verilecek maaş zamlarıyla ilgili TÜİK'in yaptığı fiyat araştırmaları da gerçeği yansıtmıyor.

Esnaf ve vatandaşların sorularını cevapladı

Bir vatandaşın emekli maaşlarının gündeme getirilmesini istediği Kılıçdaroğlu, "Bin lira ikramiye 2018'de verildi. 2021'deyiz bir kuruş bile artmadı" dedi.

Başka bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, emeklilere maaş zammı verileceği dönemlerde TÜİK'in yaptığı fiyat araştırmalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, "Sebebi emekliye daha düşük aylık vermek. Ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz" dedi.

Bir esnafın birkaç yerden fazla maaş alanlarla ilgili ne yapacaksınız sorusuna ise CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu karşılığı verdi:

O beş yerden, altı yerden, dört yerden, üç yerden maaş alanların aylıklarını keseceğiz. Herkes bir yerden alacak maaşını. On milyon işsiz var. Emekliye veriyorsun, dul ve yetime verdikleri para 673 lira. 673 lirayla bu kadın ne yapacak.? Nasıl geçinecek?

Kılıçdaroğlu, "Hakkınızda açılan davalarda kazandığınız var mı?" sorusu üzerine, "Şu ana kadar kaybettiğim hiçbir dava yok." ifadelerini kullandı. Davaları haklı olduğu için kazandığını söyleyen Kılıçdaroğu, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı bir konsey oluşturup vatandaşları dinlemeye davet eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Esnaf orada, sanayici orada, KOBİ’ci orada, işçi orada, çiftçi orada, emekli orada. Hepsini çağır ve bakanlarını da bir bir sıraya dizerek sen de başlarına otur. Öbür tarafa da vatandaş otursun, anlatsın derdini. Sorunlarını dinle. Ama bunu yapmıyorlar. 'Benim söylediğim doğrudur, Kılıçdaroğlu'nun söylediği her şey yanlıştır' diyor. Kılıçdaroğlu da demiyor, 'Bay Kemal' diyor. Siz yaşadığınız şeylerden dolayı kimin doğru söylediğini görüyorsunuz. Siz geliriniz olsa, imkanınız olsa iyi bir emekli aylığı alsanız niye şikayet edeceksiniz, teşekkür edersiniz.

"Birileri siyasete girerek köşeyi döndü"

Güzel bir Türkiye'nin özlemini duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Çocuklar kendi evlerinde huzur içinde yaşıyorlarsa, güzel bir okula gidiyorlarsa, iyi bir eğitim alıyorlarsa, her evde huzur varsa, her evde bereket varsa en güzel Türkiye, o Türkiye'dir. Biz o Türkiye'ye hasret duyuyoruz" dedi.

Ülkede, siyasete girdikten sonra zengin olan kişilerin olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bakın ben siyaseti zenginleşme aracı olarak görmedim. Ben politikaya atıldığımda mal varlığım neyse bugün de mal varlığım odur. Ben siyasete girdikten sonra mal varlığım azaldı. Ama birileri siyasete girerek köşeyi döndü. Peki bu para nereden geliyor?" diye konuştu.

Muhtardan, Kılıçdaroğlu'na "Köylere gelmiyorsunuz" şikayeti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sinop'taki ziyaretleri kapsamında muhtarlarla da bir araya geldi.

Köy ve mahallelerdeki sorunları dinleyen Kılıçdaroğlu'na, bir muhtar ise "Köylere gelmiyorunuz" diyerek şikayette bulundu.

Muhtar şunları söyledi:

İktidar, köylülün yanına indiği için iktidar oluyor. Siz köylünün yanına inemiyorsunuz. Köye davet ediyorum gelmiyorlar. Benim köyüme gelmediler. Bunu sitem olarak algılayın. Bu adamları memnun etmediğiniz sürece iktidar olamazsınız.

Muhtaları dinledikten sonra konuşma yapan Kılıçdaroğlu, söz konusu şikayetle ilgili şu cevabı verdi:

İktidar en çok oyu köylülerden aldı. Ne kadar yoksul yarattıysa o kadar oy aldı. Kabahat bizde, sizde değil. Samimiyetle söylüyorum. Niye kabahat bizde? Kardeşim Ankara'da oturursun, bir sürü laf edersin, gitmezsin vatandaşa dokunmazsın. Derdini dinlemezsin, çayını kahvesini dinlemezsin. Oturursun bir sürü tumturaklı laf edersin, ondan sonra "Efendim vatandaş niye biz oy vermedi?" dersin. Tabiki vermez. Git konuş, derdini anlat. Sadece sorunu değil nasıl çözüleceğini de anlat.


Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU