Ahmet Hakan, özür diledi: Hürriyet’in yayıncılık anlayışına ters bir haber

"İnternet haberciliğinin kendine özgü hızının yol açtığı bir hız kazasıydı bu haber"

Fotoğraf: AFP

Emekli 104 amiralin Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusunda endişelerini dile getirdiği bildirinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz" dedi. Bu ifadelerden çok kısa bir süre sonra Demirören Grubu’na ait olan ve genel yayın yönetmenliğini Ahmet Hakan’ın yaptığı Hürriyet gazetesinin internet sitesinde emekli askerlerin ailelerinden CHP’ye üye olan kişilerin isimleri yayınlanarak hedef gösterildi. Haber belirli bir süre sonra yayından kaldırılsa da tepki çekti.

Ahmet Hakan da bugünkü köşesinden haber dolayısıyla özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

İçtenlikle bir gayretimiz var Hürriyet’te. Herkesin hakkına hukukuna saygı göstermek için çabalıyoruz. Sorumluluğu bulunmayan kişileri sorumluymuş gibi göstermekten kaçınmaya çalışıyoruz. Yargı kararı ortaya çıkmadan yargısal hükümlerde bulunmaktan uzak duruyoruz. Titizleniyoruz bu konularda. Gayret ediyoruz. Ama yayıncılıkta bazen yol kazaları da oluyor, olabiliyor. Geçen gün sadece ve sadece Hürriyet’in internet sitesinde bir haber çıktı. Çok kısa bir süre yayında kaldı bu haber. Bildirici amirallerin yakınlarını da konu eden bir haberdi bu.

İnternet haberciliğinin kendine özgü hızının yol açtığı bir hız kazasıydı bu haber. Fark eder etmez derhal yayından çektik. Fakat sonuçta kısa bir süreliğine de olsa yayında kalmış oldu. Buradan açıkça ilan ediyorum: Bu haber, Hürriyet’in yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. Hatayla yüzleşmek, yanlışa yanlış demek, özür dilemekten kaçınmamak... Tüm bunların erdeminin farkındayız. Bu haberin mağdur ettiği herkesten ve okurlarımızdan özür diliyoruz.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU