Erdoğan'ın "medyada göreceksiniz" sözlerinin ardından bildiriye imza atan isimlerin CHP'li yakınları haber oldu

Listede emekli amirallerin “hanım”larının da CHP üyesi olduğu vurgulandı

Görsel: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şu anda 104 kişinin içerisinde bizzat CHP'nin üyesi olan kendisi, karısı yeğeni, oğlu, şusu, busu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezinde aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var” sözlerinin ardından emekli amirallerin CHP’li yakınları haber oldu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından benzer ifadelerle internet sitelerinde kullanılan haberde, “Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerden Kadir Nazif Özdağdeviren, Cemil Şükrü Bozoğlu, Cengiz Alpözü ve Mehmet Tayfun Uraz'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi olduğu tespit edildi” denildi.

Haberlerde 15 amiralin ise yakınlarının CHP üyesi olduğu iddia edildi.

Çeşitli internet sitelerinde yer verilen listelerde, bildiriye imza atan emekli amirallarin anne, kardeş, 'hanım', oğlu ve kızı gibi yakınlarının CHP üyesi olduğu belirtildi.

Ne olmuştu?

104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Bildiriye iktidar kanadından sert tepki gelmişti. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU