Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Sen darbeci akrabası arıyorsan, ben sana söyleyeyim

Kılıçdaroğlu, “251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi?” diye sordu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında "Emekli amiraller ne yazık ki talimatı kendi başkomutanları Kılıçdaroğlu'ndan alıyor. Zaten orada onun imzası var, imzayı atan o. Önce onu temize çıkarması lazım, temizlenmesi lazım. Temizlenmedikten sonra kendini kurtaramaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Çok net söylüyorum, bu emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçradoğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine bir video ile yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Seni gidi algıcı seni” başlığıyla Twitterda paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

Neymiş efendim bazı imzacı emekli amirallerin eşleri, gelinleri, damatları, görümceleri Cumhuriyet Halk Partiliymiş. Şu zekaya bak Allah aşkına. Bu aklı size kim veriyor Allah aşkına. Eğer sen darbeci akrabası arıyorsan, ben sana söyleyeyim. 251 kişinin katili olan darbecinin kardeşini büyükelçi tayin etmedin mi? Siz şehitlere bile saygı duymuyorsunuz. İstiyorsan gel şehit ailelerine bir soralım, ne diyecekler?

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, da Erdoğan'ın, sözlerine yanıt verdi. Öztrak witter’dan paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı.

Arsız kendini güçlü sanınca, haklıyı suçlu çıkarmaya çalışırmış. “Emekli Amiraller talimatı Kılıçdaroğlu’ndan alıyor” sözü arsızlığın dik alasıdır. Müddei iddiasını ispatlayamazsa namussuzdur, şerefsizdir. Mert dayanır, namert kaçar. CHP milletimizle beraberdir.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU