HDP: Gergerlioğlu hastaneden kaçırıldı, Sincan Cezaevi'ne götürüldüğünü düşünüyoruz

HDP’li yöneticiler Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaparak Gergerlioğlu’nun hastaneden kaçırıldığını ve cezaevine götürüldüğünü söyledi

Hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi üzerine vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün cezaevine götürmek amacıyla Ankara’daki evine polisler tarafından gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gözaltına alındıktan sonra göğüs ve kalp ağrısı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılan Gergerlioğlu’ndan gece uzun bir süre haber alınamamıştı.

"Bilgi verilmedi"

Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor” dedi.

Avukat Alınak, Gergerlioğlu’ya ait darp raporunu da paylaştı.

Raporda, “Sol baş parmak eklem dış yüzünde yırtık, dirsek içi ve boyunda kızarıklık ve nefes darlığı” gibi doktor gözlemleri yer alıyor.

Anjiyo yapıldı 

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ise Twitter’dan, “Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak…”, “Babamın anjiyosu yapıldı. Tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındı. Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi” paylaşımları yaptı.

Salih Gergerlioğlu bu sabah da sosyal medya hesabından "Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar" paylaşımı yaptı.

HDP’den hastane önünde açıklama

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sağlık durumuna ilişkin HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede ve milletvekilleri Fatma Kurtulan, Abdullah Koç, Mehmet Rüştü Tiryaki, Erol Katırcıoğlu, Kemal Peköz, Oya Ersoy ve Mahmut Toğrul Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı.

hdpaciklema.png
HDP yöneticileri, Ankara Şehir Hastanesi önünde açıklama yatılar / Fotoğraf: HDP

 

Meclis İdare Amiri Mahmut Toğrul, “Bu, dünya zulüm tarihinin bir nirvanasıdır. Dün Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun evinde gördük zulmün nirvanasını. Zulümde rakip tanımıyorlar. Unutmasınlar ki, biz de direnişin tarihini yazıyoruz. Onlar zulmün tarihini yazıyor, biz de direnişin tarihini yazıyoruz” dedi.

“Doktor raporuna rağmen hastane yerine cezaevine götürüldü”

Toğrul, şunları şöyledi:

“Arkadaşımız darp edilerek zorla araca bindiriliyor ve Gazi Mustafa Kemal Hastanesine götürülüyor. Orada darp raporu alıyor. Kollarında darp var, ensesinde kızarıklık var. Bu strese bağlı kalp ritminin bozulması ve nefes darlığı yaşıyor. Doktorun tem teşekküllü hastaneye sevkini istemesine rağmen rapor hiçe sayılıyor ve Sincan Cezaevine götürülüyor”

“Öldürme kastıyla cezaevine götürmeye çalıştılar”

Bir milletvekilinin ölümle yüz yüze bırakıldığını ve öldürmek kastıyla cezaevine zorla götürüldüğünü savunan Toğrul, “Cezaevinde yaşadığı sıkıntıdan sonra tüm girişimlerimize rağmen nerede olduğuna dair tek kelime bir partimize iletilmiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu, ülkede adaletin ve hukukun olmadığını her vesileyle gözümüze sokma çabasıdır” dedi.

“Gergerlioğlu hakkında bilgi alamıyoruz”

Gergerlioğlu’nun gece geç saatlerde yüzlerce polisle birlikte hastaneye getirildiğini söyleyen ve çaba ve emekleri için doktorlara teşekkür eden HDP’li Toğrul, şöyle konuştu:

“Şimdi içeri girdik ve bilgi alamadık. Doktorlar bizimle görüşmekten çekindi. Talimatı nereden aldılar bilmiyoruz ama talimat aldıkları kesin. Burada milletvekilleri olarak, partimizin milletvekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun durumu hakkında bilgi almak istiyoruz. Tarih bu zulmü görmüş müdür, yaşamış mıdır? Doktorlar nasıl talimat aldı bilemiyoruz ama arkadaşımız hakkında bilgi alamıyoruz. Kim olursa olsun kamu görevlilerine sesleniyoruz; bu hukuksuz talimatları uygulamak zorunda değilsiniz. Yarın diyecekler ki biz talimat vermedik. Arkadaşımız halen yoğun bakımda. Burada mı kalacak cezaevine mi gönderilecek bilmiyoruz. Bunun bilgisini alamıyoruz”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU