Kovid-19, ABD'de nefreti büyüttü: 65 yaşındaki kadının kafasına defalarca tekme attı

NYPD: Asya kökenli Amerikalılara yönelik nefret suçlarında yüzde 1300 artış yaşandı

ABD'de kimliği belirlenemeyen bir adam, 65 yaşındaki Asyalı kadına güpegündüz saldırdı.

New York Times'ın haberine göre New York Polis Teşkilatı (New York City Police Depatment - NYPD), olayı nefret suçu olarak adlandırdı ve konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

29 Mart'ta 11.40 sularında gerçekleşen olay, bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde saldırganın, adı açıklanmayan kurbana tekme attığı ve kadın yere düştükten sonra kafasına defalarca vurduğu görülüyor. 

NYPD Nefret Suçları Birimi, saldırganın ırkçı ifadeler kullandığını da belirtti. Polise konuşan kaynaklar adamın "Seni si*****. Buraya ait değilsin" dediğini öne sürdü.

Yetkililer, mağdurun ciddi şekilde yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Yayımlanan videoda bulundukları binanın önünde yaşananlara şahit olan kişilerin hiçbir müdahalede bulunmadığı ve güvenlik görevlisi olduğu düşünülen bir kişinin binanın kapısını kapattığı görülüyor.

NYPD Nefret Suçları Birimi, saldırganın kimliğinin tespit edilebilmesi için halkın yardımını istedi. Bölgede çalışanlarsa, saldırganı tanıdıklarını New York Daily News'a açıkladı. Saldırganın yakınlardaki bir parkta zamanını geçiren bir evsiz olduğu ifade edildi.

Polis ekipleri TikTok'ta paylaşılan ve daha sonra sosyal medyada yayılan bir görüntüyü daha araştırıyor. Metroda çekilen videoda bir adamın, Asyalı bir kişiyi dövdüğü ve bayıltıncaya kadar boğduğu görülüyor. Olayın ne zaman gerçekleştiği ve kurbanın sağlık durumu belli değil.

ABD'de Asya kökenli Amerikalıları hedef alan suçlar giderek artıyor. Örneğin 16 Mart'ta Atlanta'da üç masaj salonuna saldırı düzenlenmiş ve 8 kişi öldürülmüştü. Hayatını kaybedenlerden 6'sı Asya kökenliydi.

NYPD Nefret Suçları Birimi, Kovid-19 pandemisi başladığından beri Asya kökenli Amerikalılara yönelik nefret suçlarında yüzde bin 300 artış yaşandığını kaydetti.

 

Independent Türkçe, New York Times, New York Post, New York Daily News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU