Meksika'dan ABD'ye girmeye çalışan 9 yaşındaki kız boğuldu

Federal ajanlar çocuğu kurtarmaya çalıştı ama çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı

Rio Grande nehri Kolorado, New Mexico ve Teksas eyaletlerinden geçerek ABD-Meksika sınırını belirler (AP)

Federal yetkililer, cuma günkü açıklamalarında, Rio Grande nehrini geçerek ABD'ye ulaşmaya çalışan 9 yaşındaki Meksikalı kızın boğulduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Gümrük ve Sınır Koruması'nın (CBP) yayımladığı açıklamaya göre kimliği belirlenemeyen çocuk, Guatemalalı bir anne ve üç yaşındaki Meksikalı çocuğuyla birlikte Rio Grande nehrinin Meksika tarafındaki bir adanın sahilinde kıyıya vurmuş ve baygın halde bulundu. Diğer iki göçmen de hayat belirtisi göstermiyordu.

Deniz birimindeki ABD Sınır Devriyesi ajanları, sahile vurmuş şahıslar hakkında alarma geçirildi ve hemen olay yerine gittiler. CBP'nin açıklamasında, ekiplerin "göçmenleri kıyıya taşırken hemen ilk yardım müdahalesinde bulundukları" belirtildi.

Bu hayata döndürme çalışmaları sırasında anneyle üç yaşındaki çocuğun bilinci yerine geldi.

Açıklama şöyle devam etti:

Ajanlar ikinci çocuğun da -9 yaşındaki Meksikalı- hayatını kurtarma girişiminde bulundu ve bakımını Eagle Pass İtfaiye Teşkilatı Acil Sağlık Hizmetleri'ne devretti.

Bu hayata döndürme çabaları sırasında 9 yaşındaki kızın bilinci hiç yerine gelmedi ve kendisi hiçbir yaşam belirtisi göstermedi. Sağlık çalışanları kızın öldüğünü duyurdu.

Del Rio Bölge Şefi Devriye Ajanı Austin L. Skero II, "Bu küçük çocuğun ailesine ve arkadaşlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz" dedi.

Bu zor zamanlarda ajanlarımız metanetini koruyor ve onların insan hayatını koruma çabalarından son derece gurur duyuyorum.

CBP sözcüsüyse NBC News'e açıklamasında, Guatemalalı annenin adada bulunduklarında yanında olan iki çocuğun da ebeveyni olduğunu doğruladı. Sözcü, her iki çocuğun da Meksika vatandaşı olduğunu ekledi.

CBP'nin açıklamasında ölüm nedeninin detayları paylaşılmasa da yetkililer olayın boğulma vakası olarak soruşturulduğunu söyledi.

Açıklamada, "2021 Mali Yılı'nın 1 Ekim'deki başlangıcından bu yana, Del Rio Bölgesi Sınır Devriyesi görevlileri, ülkeye yasadışı yollarla girmeye çalışan 500'den fazla göçmeni kurtardı" ifadesi yer aldı.

Sözkonusu can kaybı, Başkan Joe Biden göreve başladığından beri ABD-Meksika sınırını geçmeye çalışan göçmenlerin sayısında artış yaşanırken gerçekleşti.
 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU