Suriye'den korkunç yanıklarla ayrılan çocuk, Birleşik Krallık'taki yabancının cömertliği sayesinde artık bambaşka bir hayat yaşıyor

Hayırsever, "Beni etkisi altına alan şeyin ne olduğunu bilmiyorum ama yalnızca bir şeyler yapılması gerektiğini hissettim" diyor

Yusuf şu anda 7 yaşında ve okula gitmekten, resim yapmaktan ve iki küçük kardeşiyle oyun oynamaktan hoşlanıyor (ITV News)

Bir hava saldırısının ardından vücudunda korkunç yanıklar oluşan iki yaşındaki Suriyeli bir çocuk, Birleşik Krallık'taki (BK) cömert bir yabancının ülkedeki iç savaştan kaçmasına yardım etmesinin ardından şimdi yeni bir hayat yaşıyor.

Yusuf Recep'in evi, 2015'te Suriye rejiminin veya yabancı müttefiklerinin attığı bir füzeyle vurulmuştu. Saldırı bir gaz tüpünü havaya uçurmuş ve çocuğun ailesinin evini alevler içinde bırakarak erkek kardeşinin ve annesinin ölümüne, yeni yürümeye başlayan Yusuf'un ağır yaralanmasına neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binlerce kilometre uzaktaki Hertfordshire'da oturan Rohan Karat, Yusuf'un acı durumunu gösteren bir haber izlemiş ve acilen tedavi görmesini sağlamak için para toplamaya karar vermişti.

Kısa süre önce baba olan Karat, ITV News'e şunları söyledi:

Durumunu görmek kesinlikle yürek parçalayıcıydı. Beni etkisi altına alan şeyin ne olduğunu bilmiyorum ama yalnızca bir şeyler yapılması gerektiğini hissettim.

Karat, önce Yusuf ve babası Muhammed Recep'in Türkiye'ye güvenli bir yolculuk yapmalarını sağlayacak, ardından da babanın yeni bir aile kurduğu evi bulmasına yetecek kadar para topladı.

Yusuf şu anda 7 yaşında ve okula gitmekten, resim yapmaktan ve iki küçük kardeşiyle oyun oynamaktan hoşlanıyor.

Karat, Facebook'taki bir topluluk grubunun yardımıyla toplanan aylık bağışlarla Yusuf'un eğitimini ve hayatının diğer unsurlarını finanse etmeye devam ediyor.
 

newFile-3.jpg
Yusuf Recep'in vücudunda korkunç yanıklar oluşmuştu (ITV Haber)​​​​​​​


Recep, ITV News'e verdiği demeçte "Türkiye'ye geldik, hiçbir şeyimiz yoktu. Aldığımız parayla Yusuf'un tıbbi tedavisini karşılayabilecek duruma geldik" ifadelerini kullandı.

Yusuf'un İngilizce öğrenmesini istiyorum ki bir gün Rohan'la konuşabilsin. Yusuf'a kendi çocuğu gibi değer verdi.

Yusuf, Suriye'deki hayatı hatırlayamayacak kadar küçüktü ama bazen babasına yaralarına neyin sebep olduğunu soruyor. Recep, henüz ayrıntıları duyacak yaşta olduğunu düşünmüyor.

Suriye'deki acımasız iç savaş 10 yıldan uzun süredir şiddetli olarak devam ediyor ve yarım milyondan fazla insanın ölümüne, ülke nüfusunun yarısının da yerinden edilmesine neden oldu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU