Hindistan'da üç kardeş, "alkolleri bittiği için" üç litre dezenfektan içince hayatını kaybetti

Kovid-19 yayılımını frenlemek için şehirlerinde uygulanan tecrit nedeniyle alkol bulamamışlardı

Üç kardeş alkol bulamayınca 5 litrelik dezenfektan aldı (AFP)

Hindistan'da üç kardeş, Kovid-19 yayılımını frenlemek için uygulanan tecrit sırasında alkolleri bitince, üç litre dezenfektan içtikten sonra hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile üyeleri polise, Madya Pradeş eyaletinin Bhopal kentinde yaşayan kardeşlerin, tecrit yüzünden alkol bulamayınca 5 litrelik bir tenekede dezenfektan aldığını söyledi.

Soruşturma memuru komiser yardımcısı RK Mishra, The Times of India'ya kardeşlerin pazar günü dezenfektan içtikten sonra rahatsız hissetmelerine rağmen ertesi gün de içmeye devam ettiklerini söyledi.

Polis içinde iki litre dezenfektan kalmış teneke kutuyu buldu. Üç kardeş dezenfektanın kalanını içmişti. Dava kaydı alınırken, soruşturma sürüyor.

Madya Pradeş yönetimi, Kovid-19 vakalarının sayısındaki fırlama karşısında pazar günü olayın gerçekleştiği Bhopal da dahil birden fazla şehirde tecrit ilan etmişti. Ayrıca eyalet, Holi Festivali öncesinde toplanmaları tamamıyla yasakladı.

Ocakta Madya Pradeş'te bir ailenin üç üyesinin alkol yerine dezenfektan tükettiği benzer bir olay bildirilmişti.

Pandemi sırasında dezenfektanlar olmazsa olmaz hale geldi. Dünyanın dört bir yanında sağlık uzmanları, sabun ve su olmadığında alkol bazlı dezenfektanlarla ellerin temizlenmesini salık veriyor.

Hindistan'da koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için geçen yıl ulusal çapta tecrit uygulanmasından bu yana birkaç dezenfektan içme vakası yaşandığı bildirildi.

Geçen yıl Andra Pradeş eyaletinde tecrit sırasında en az 10 kişi ölmüştü. Polis hayatını kaybedenlerin su ve alkolsüz içeceklere dezenfektan karıştırdığını söylemişti. Polisin verdiği bilgiye göre ölmeden önce 10 gün boyunca bu karışımı içmişlerdi.
 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU