ABD Siber Kuvvetler Komutanı: 2020 seçimleri öncesi dış hedeflere 20'den fazla operasyon düzenledik

Orgeneral Nakasone, seçim sürecinde içerden ve dışardan bazı unsurların sürece etki etmeye çalıştığını söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü ve Siber Kuvvetler Komutanı Orgeneral Paul M. Nakasone, 2020 ABD başkanlık seçimleri sürecinin etkilenmemesi için tehdit olarak görülen bazı hedeflere karşı 20'den fazla siber operasyon düzenlediklerini açıkladı. 

Orgeneral Nakasone, ABD Özel Kuvvetler Komutanı Richard Clarke ve Özel Kuvvetlerden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşar Vekili Chris Maier ile Senato Silahlı Kuvvetler Komitesinde düzenlenen bir oturumda konuştu. 

“Düşmanları anlamanın bir boyutunun da onları görmek olduğunu” ifade eden Nakasone, dışarıda faaliyet gösteren tehdit unsurlarını kolay gördüklerini ancak ABD içindeki siber tehdit unsurlarını tespit etme konusunda zorlandıklarını söyledi. 

Seçim sürecinde içerden ve dışardan bazı unsurların sürece etki etmeye çalıştığına dikkati çeken Nakasone, "ABD Siber Kuvvetler Komutanlığı, yabancı tehditlere karşı, onlar 2020 seçimlerimize karışmadan veya süreci etkilemeden önce, iki düzineden fazla operasyon düzenledi" dedi. 

ABD'li komutan hedeflerin hangi ülkede olduğuna dair detay vermezken, Komutanlığın ayrıca 9 ülkede belirlenen 11 hedefi harekete geçmeden etkisiz hale getirdiğini belirtti.

"Taliban sözünü tutmadı" 

Oturumda, ABD'nin Afganistan'daki faaliyetler ve Washington'un Taliban ile 29 Şubat 2020'de imzaladığı anlaşma da gündeme geldi. 

Afganistan konusunda değerlendirmelerde bulunan Orgeneral Clarke, Afganistan'da ABD'nin Afgan güçlerine verdiği desteğin onların ülkedeki tehditlere karşı koymaları açısından kritik olduğuna işaret etti. 

Ülkede şiddetin devam ettiğine dikkati çeken Clarke, "Taliban'ın, yapacaklarını söylediği şeyleri ve şiddeti azaltacağına dair sözünü tutmadığı açıktır" diye konuştu. 

Taliban'ın ABD kuvvetlerine saldırmadığını da hatırlatan Clarke, Taliban'a ilişkin "Onlar kasıtlı bir tutum içindeler ve barış anlaşması imzalandığından beri bilerek şiddeti artırdılar" ifadelerini kullandı. 

 

Independent  Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU