Babacan: Erdoğan'ın konuşma metninde İstanbul Sözleşmesi konusu vardı ama kürsüde okumaktan vazgeçti

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasını eleştiren Babacan, hükümetin bu kararı almasındaki gerekçeleri hala açıklamadığını ifade etti

Fotoğraf: Independent Türkçe

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin'de partisinin Tarsus ilçe kongesinde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Mersin Tarsus İlçe Kongresi'nde konuştu.

Dün Ankara'da gerçekleşen AK Parti'nin büyük kongresini eleştiren Babacan, "Dün Ankara'da lebaleb kongrelerinden biri vardı. Salon dolunca seviniyorlar. Tedbiri açıklayan kendileri, uymayan kendileri" dedi.

Babacan ayrıca, AK Parti iktidarı için, "Bunlar bu ülkede ne güven bıraktılar ne de istikrar bıraktılar" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Erdoğan, kürsüdeyken vazgeçti"

Babacan, Erdoğan'ın dünkü kongre konuşmasıyla ilgili de bir iddiada bulundu.

Erdoğan'ın konuşma metninde İstanbul Sözleşmesi konusunun yer aldığını fakat bu kısmı kürsüde okumaktan vazgeçtiğini öne sürdü.

Babacan konuyla ilgili şunları kaydetti:

İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının gerekçesini merak ediyordu millet. Geçen hafta cumadan beri bekliyoruz hala bir açıklama yok. Keyfi isteyince karar alıyor, keyfi istemeyince de sebeplerini anlatmıyor. 

Bunun gerekçesinden hala bahsetmedi. Dünkü konuşmasında da bahsetmedi. Daha sonra basına konuşma metni verilmiş. Metinde bu konu var  ama konuşurken gerekçelere girmedi. Kürsüdeyken vazgeçti. Bu aldığınız kararların nedenini neden anlatmıyorsunuz?

"Ülke son 2,5 yıldaki üçüncü döviz krizini yaşıyor"

Babacan, konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarını da eleştirerek şunları kaydetti:

Son 2 buçuk yılda partili cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele verdiler. Ülke 2 buçuk yıldaki üçüncü döviz krizini yaşıyor. Son 2 yılda bu ülkenin hazinesinin borcunun 2'ye katlandığından bahsetmiyor. Övündükleri bütün rakamlar bizlerin iş başında olduğumuz döneme ait rakamlar. Yerinde saymayı, patinaj yapmayı hatta geri saymayı dünkü konuşmasında anlattı durdu. Bu ülkenin derdine çare olacak bir şey yok. Önce milletin tepesine sert iniş yapan enflasyon ve faizleri çözün. Akraba bakanı parlatmaya çalışıyorlar ama olmuyor. İnsanlar güvenmiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU