İşitme engelli bir gence işkence yaptığı anların görüntülerini sosyal medyada paylaşan şüpheli gözaltına alındı

Fırat Delikanlı isimli bir kullanıcının yayınladığı görüntüler büyük tepki çekti, #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başlatıldı

Kocaeli'nde bir gencin darp edildiği görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

Sosyal medyada Fırat Delikanlı ismini kullanan bir kişi, işitme engelli bir gence işkence yaptığı anların video ve fotoğraflarını paylaştı.

Fırat Delikanlı, işkence belgelerine “Erkek seks gay sapık şerefsiz duydum ne zaman gördüm tutum kavga yüzü parça kan ağır geçmiş olsun … sapık gay pişlik” şeklinde bir not da ekledi.

Görüntülerin sosyal medyada yaygınlaşması üzerine #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası başladı.

Aynı kişinin daha önceden beraber olduğu bir kadına şiddet uyguladığı da iddia edildi.

Resmi makamlardan konu hakkında henüz bir açıklama gelmezken Fırat Delikanlı hakkında  yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.

Aydın Barosu Başkanı’ndan açıklama: Suç Kocaeli'nde işlendi

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, sosyal medya hesabından işkence görüntüleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Suçun aydında değil Kocaeli’nde işlendiğini ve soruşturmanın burada takip edildiğini ifade etti.

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir tarafından olayın bizzat takip edildiğini belirten Bozkurt’un mesajı şöyle:

Başsavcılıktan açıklama: Soruşturma başlatıldı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı ve kolluk güçlerine şüphelilerin gözaltına alınmaları talimatı verildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Kocaeli ilinde engelli bir vatandaşımızın darp edilmesi olayıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bir basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

Müşteki E.E. polis merkezine başvuru yaparak 22.03.2021 tarihinde tehdit ve hakarete maruz kaldığını ve darp edildiğini ifade etmiş, şüphelileri hakkında şikayetçi olmuştur.

Yapılan araştırma kapsamında elde edilen delil ve bulgular doğrultusunda eylemi gerçekleştiren şüpheli F.K. ve ona yardım eden diğer şüpheliler hakkında "Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs", "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma", "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal" ve "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Yayma" suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında kolluk güçlerine şüphelilerin gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir.

Soruşturmamız titizlikle sürdürülmektedir

Yakalanan şüpheli Fırat Delikanlı, Gölcük ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alındı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU