Goldman Sachs'tan "insanlık dışı çalışma" tepkisine yanıt: Cumartesileri çalışmayacağız

Bankanın CEO'su David Solomon, haftada 100 saate varan zorlu çalışma koşullarını hafifletmek üzere yeni çalışanları işe alacaklarını duyurdu

Goldman Sachs CEO'su Solomon, geçen ay çalışanların ofise dönmesini istemişti (Reuters)

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs'ın CEO'su David Solomon, haftada neredeyse 100 saate varan zorlu çalışma koşullarıyla ilgili tepkilere yanıt olarak, cumartesi çalışmama kuralını kesin olarak uygulayacaklarını ve yeni personel alacaklarını duyurdu.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

David Solomon, çalışanlara gönderdiği sesli mesajda, acil durumlar dışında banka çalışanlarının cuma akşamı 21.00 ve pazar sabahı 09.00 arasında çalışmayacağını belirtti. Solomon, "Bu, yönetim ekibimizin ve benim çok ciddiye aldığımız bir şey" dedi. Çalışma yükünü hafifletmek amacıyla alt düzey çalışanları işe alacaklarını kaydeden Solomon, “İşlerimiz tarihin en yüksek seviyelerinde. Elbette pandemi ve tüm bu faaliyetler Goldman Sachs'daki herkes için büyük bir baskı kaynağı” diye konuştu.  

Geçen hafta yayımlanan bir anket, Goldman Sachs'taki ağır çalışma koşullarının çalışanlar üzerindeki etkilerini ortaya koymuştu. Ankete katılan çalışanlar, akıl sağlıklarının ve aileleriyle ve arkadaşlarıyla ilişkilerinin kötüye gittiğini belirtmişti. Birçok çalışan da iş yerinde kötü muameleye maruz kaldıklarını bildirmişti. Ankete katılan bir analist, "Bedenim sürekli olarak acı çekiyor, ruhsal açıdan da gerçekten karanlık bir yerdeyim" demişti.

Anket sonuçları, "çalışma koşullarının genelde çok ağır olduğu Wall Street standartlarında bile fazla sert" olarak nitelenmişti.

Solomon, geçen ay personele ofise dönme talimatı vererek "Bizim gibi yaratıcı ve ortak çalışmaya dayalı çıraklı kültürüne sahip şirketler için evden çalışmanın normal olduğunu düşünmüyorum" demişti. Bu kararın ardından banka yönetimi, çalışanların görüş ve ihtiyaçlarını öğrenmek için 38 bin personelle anket gerçekleştirmişti.


Independent Türkçe, Forbes, CNN

Derleyen: Merve Arkan

DAHA FAZLA HABER OKU