Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan'dan döviz kuru açıklaması

Aşan, ortaya atılan bazı iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan döviz kuru konusunda, piyasada yavaş yavaş hareketliliğin azalacağını ifade ederek, "Kısa zamanda, cuma günü olan kur seviyesine geri döneceğini düşünüyorum" dedi.

Aşan, CNN Türk canlı yayınında, AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı boyunca sosyal devlet anlayışı içinde serbest ekonomi piyasasına bağlı olduğunu ifade etti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sermaye kontrolü yapılacak, bankalardaki mevduatlar dondurulacak” iddialarını değerlendiren Aşan, “Bu haberlerin bir karşılığı yok. Sosyal medyada konu hakkında böyle haberler çıkıyor. Hükümetin yaklaşımı bu noktada hiçbir zaman piyasanın işleyişini bozacak bir hamle olmayacak” dedi.

“Geçtiğimiz yıllarda çelik kasa bulunamıyor diye orda burada haberler çıkıyordu. Sayın Elvan açıklamasında bunun önünü kesmek istiyor. Piyasayı bozacak şekilde müdahalede bulunmak burada da hiç öyle bir şey söz konusu değil. Başta Cumhurbaşkanımızın aklından bile geçmiş değildir” diyen Aşan şöyle devam etti:

Sosyal medyada dönen haberlere riayet etmemek gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken şeyin değişiklik ardından verilmesi gereken mesajlardır. Verilen mesajlara bakılması gerekiyor. Para politikası tarafında olağanüstü bir kurul toplamayacak. Enflasyondaki büyümenin kalıcı bir büyümenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Merkez Bankası Başkanı bu noktada önümüzdeki dönemde neler yapacağını duyurmuş oldu. Sığ hacimle gerçekleşen hareketliliğin azalacağını düşünüyorum. Var olan para politikası gerekliliği, neyse oraya doğru yaklaşılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU