İstanbul Sözleşmesi'nin feshine karşı Danıştay'da dava açıldı

İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin iptali için açılan davalarda uluslararası sözleşmelerden Cumhurbaşkanı Kararı ile çıkılamayacağı belirtildi

Fotoğraf: Twitter

Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği, İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesini öngören Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptali için Danıştay'da dava açtı.

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kaldırılamayacağını savunan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği'nin açıklamasında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunla yürürlüğe giren bir milletlerarası sözleşmeden Cumhurbaşkanlığı Kararıyla taraf olmaktan çıkarılamaz" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boş dilekçe örneği paylaştı

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir müvekkilinin adına İstanbul Sözleşmesi'nin iptali hakkında Danıştay'a dava açıldığını duyurdu. Eminağaoğlu, dava açmak isteyenler için hesabından dilekçe örneği de paylaştı.

 

Türkiye Cuma gecesi , Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğini duyurmuştu.

Kararda, "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi"nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereği karar verilmiştir" ifadeleri yer almıştı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU