11. Cumhurbaşkanı Gül'den ''Norşin" paylaşımı: Huzur ve refah için, bayrak ve vatan sevgisi zemininde bir araya gelmiştik

Gül, 2009 yılındaki ziyaretine dair videolu bir paylaşımda bulundu

Fotoğraf: abdullahgul.gen.tr

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “2009 yılında Bitlis, Güroymak (Norşin) ilçemizde halkımız Türk bayraklarıyla beni böyle kucaklamıştı" ifadeleriyle bir paylaşım yaptı.

Twitter’dan vatandaşlarla bir araya geldiği videoyu paylaşan Gül,  “Bütün vatandaşlarımın farklılıklarını zenginlik görerek, huzur ve refah için, bayrak ve vatan sevgisi zemininde bir araya gelmiştik” dedi.

Gül, T24’ten Murat Sabuncu’ya Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi ve HDP’ye kapatma davası açılmasına ilişkin olarak, “Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP'ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış buluyorum” açıklaması yapmıştı.

Gül’ün açıklamalarına yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Artık Güroymak’a 'Norşin' diyen yoktur, o günler geçmiştir. 'Gül' diye 'dikeni' yutturanlar kalmamıştır. 11'inci Cumhurbaşkanı’na tavsiyem, eğer çok üzüldüyse, HDP’ye veya CHP’ye katılması isabetli ve tutarlı bir davranış olacaktır. Hatta çok da yakışacaktır, nitekim tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktır” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU