Teksas'taki restoran sahipleri: Maske zorunluluğunu açıklamak 50, itiraz dinlemek 75 dolar

İşletmede koronavirüs tedbirleri elden bırakılmıyor

Wayne LaCombe, "Vaka sayılarını düşük seviyede tutmalıyız" dedi (Fotoğraflar: Wayne LaCombe / CNN)

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir restoranın sahipleri, Kovid-19'a karşı maske kullanımını ne kadar ciddiye aldıklarını ilginç bir şekilde gösterdi.

Denton şehrinde yer alan Legends adlı restoranın sahipleri Wayne LaCombe ve Kat LaCombe, işletmenin girişine şu ifadelerin yer aldığı bir uyarı yazısı astı:

Yeni ek bedel uygulamamız: Eğer maske kullanımının neden zorunlu olduğunu açıklamak zorunda kalırsam 50 dolar, neden buna itiraz ettiğini dinlemek durumunda kalırsam da 75 dolar ödersiniz.

İşletme sahipleri, internette benzer bir yazı gördükten sonra bunun pandemide maske kullanımıyla ilgili "iyi bir mesaj vereceğini" düşünerek restoranlarına uyarladıklarını anlattı.

 

foto.jpg
Güzel sanatlar öğrencisinin çizimi, giriş kapısının yanındaki camda yer aldı

 

Bir güzel sanatlar öğrencisi de restoranın camına maske takan bir kadının resmini çizdi. Resmin üstünde "Maske gereklidir" yazarken, altında da "Siyasi değil, saygıyla ilgili" ifadeleri yer aldı.

10 Mart'ta Teksas valisi Greg Abbott, pandemi kapsamında getirilen maske zorunluluğu uygulamasını kaldırmış ve işyerlerinin yüzde 100 kapasiteyle açılmasına karar vermişti. Vali, salgın kaynaklı vaka ve hastaneye kaldırılma oranlarının aylardır görülen en düşük seviyelere indiğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karara tepki gösterenlerse kısıtlamaların kaldırılması için henüz çok erken olduğunu, daha eyaletin büyük kısmının aşılanmadığını belirtmişti.

LaCombe çiftiyse Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptırdıklarını fakat restoranda çalışanların çoğunun henüz aşılanmadığını söyledi.  

Bundan ötürü işletme sahipleri restoranda güvenlik önlemlerini elden bırakmıyor. Mekandaki masalar sosyal mesafeye göre ayarlanırken, çalışanlar maske takıyor ve işletme düşük kapasiteyle hizmet veriyor.

Çift, restoranı Ekim 2019'da açtıklarını fakat işletmenin pandemi nedeniyle iki buçuk ay kapalı kaldığını belirtti.

Restoranı tekrar kapatmak zorunda kalırlarsa yeniden toparlanmanın epey zor olacağını söyleyen Wayne, "Henüz bitirmediğimiz bir yarıştayız; vakalar yükseldiğinde işler düşüşe geçecek" diye ekledi.

İşlerme sahipleri, uyarı yazısına tepkilerin genelde olumlu olduğunu belirtti.


Independent Türkçe, CNN, FOX 13

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU