Hendek davası: İş güvenliği uzmanı tahliye edildi, patron Yaşar Coşkun ve 3 kişinin tutukluluk hali devam edecek

7 işçinin hayatını kaybettiği, 127 işçinin yaralandığı patlamada, 5'i tutuklu 7 sanık, bilinçli taksirle öldürme suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanıyor

Fotoğraf: Twitter

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda geçen yılın temmuz ayında yaşanan patlamayla ilgili davada karar çıktı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Yaşar Coşkun, Asiye Angın, Erşan Öztürk, Hasan Alivelioğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tutuklu sanık Aslı Bozkurt'un ise tahliye edildi.

Fabrikanın patronu Yaşar Coşkun'un da aralarında olduğu 5'i tutuklu 7 sanık, 7 kişinin ölümü, 127 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan davada yargılanıyor.

15 Mart'ta başlayan duruşma, 4 gün boyunca devam etti. Dava sırasında, sanıklar birbirini suçladı, işçilerin ifadelerinde söylediği üretim baskısı ve kaçak barut üretimi, sanıklar tarafından da doğrulandı.

4 gün süren duruşmada, fabrikanın patronu Yaşar Coşkun savunmasında, "İşçi arkadaşlar ifadelerine dikkat etsinler" dedi. Coşkun ayrıca en çok kendisinin mağdur olduğunu belirterek tahliyesini talep etti.  

Ailelerinde avukatları Atalay'dan tepki: Bakanlık devreye sokulmadan işçilere iyi bakılmayacak mı?

Duruşma çıkışında ailelerin avukatlarından Can Atalay yaptığı açıklamada, "Fabrikanın patronu Yaşar Coşkun, 'Ahmet ifadesine dikkat etsin. Yaşıyorsa benim sayemde. Ben Sağlık Bakanı'nı arayıp iyi bakılmasını rica etmeseydim, belki de şu an yaşamıyordu' dedi. Bu ülkede işçilere Sağlık Bakanı devreye sokulmadan iyi bakılmayacak mı? ifadelerini kullandı.

Patlamada hayatını kaybeden Erhan Ateş'in eşi Nigar Ateş ise şunları söyledi:

"Patron 'Cumhurbaşkanı beni aradı' diyor. Keşke bir kez de bizleri arasaydı da biz de göğsümüzü gere gere bizim arkamızda Cumhurbaşkanı var deseydik." 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ne olmuştu?

Sakarya'nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen ve 50 kilometre mesafeden, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.

Fabrikada kalan patlayıcıların olaydan 6 gün sonra imha edilmek için taşındığı bölgede kamyondan indirilirken yaşanan ikinci patlamada da 3 asker şehit olmuştu.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan aralarında fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun'un da aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patlamadan hemen sonra, fabrikanın sahibi Yaşar Coşkun'la da görüştüğünü duyurmuştu.

Ayrıca, Yaşar Coşkun Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı'ydı.

MÜSİAD, fabrikadaki patlamadan hemen sonra 'moral yemeği' düzenlemişti.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU