Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mücadelede gevşeklik gösterirsek, Sevr'den daha beter dayatmalarla karşımıza çıkarlar

Türkiye'ye yönelik saldırılar olduğunu ve bunlara karşı mücadele ettiklerini savunan Erdoğan, "Bugün karşımıza çıkamıyorlarsa, her alanda sahip olduğumuz güç sayesindedir. Türkiye hep güçlü olmak zorundadır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde "Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni"ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin "sinsi tuzaklara" karşı mücadele ettiğini savunan Erdoğan, "Haçlı seferlerinden İstiklal Savaşımıza kadar mücadele ettik. Hala bazıları anlamamakta ısrar etse de milletimizin coğrafyamızdaki bin yıllık varlık yokluk mücadelesinin ta kendisidir" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin mücadeleci ve güçlü olduğunu belirterek, "Biz bu mücadelede en küçük gevşeklik gösterdiğimiz gün Sevr'den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. Bugün karşımıza çıkamıyorlarsa, her alanda sahip olduğumuz güç sayesindedir. Türkiye hep güçlü olmak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Vatanımızın bütünlüğüne, ülkemizin birliğine yönelik saldırıların artmasının gerisinde işte bu hakikatin düşmanlarımız tarafından görülmesi de vardır. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz olarak sizler böylesine mukaddes bir davanın en ön saflarında yer alıyorsunuz. Elbette devletimiz ve milletimiz sizlere olan borcunu asla ödeyemez.  Verdiğimiz her şehidimiz, her gazimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin tescilinin sembolü olan mühürlerdir.

"O muhteşem zafer kazanılmamış olsaydı Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktık"

Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümünü de kutladı.

"Bu toprakları vatan yapabilmek için İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye kadar nice savaşlar verdik" diyen Erdoğan, "O muhteşem zafer kazanılmamış olsaydı Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalacaktık" diye konuştu.

Türkiye'ye karşı çok sayıda saldırı olduğunu da söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Terörden darbeye kadar her yolu denediler ama milletimize diz çöktüremediler. Demokrasi ve kalkınma yolunda attığımız her adımda geleceğimize daha güvenle bakıyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizden aldığımız Anadolu'yu imanları ve irfanlarıyla yurt yapan Yunus Emre ve Hacı Bektaş Yılı olarak kabul ettik. Bu sene aynı zamanda İstiklal Marşı yılıdır. Milli andımız olan İstiklal Marşımız bize niçin birlik olmamız, niçin devletimizi güçlendirmemiz gerektiğini de anlatıyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU