Gazi yakınından İBB Başkanı İmamoğlu'na tepki: Burası Pervin Buldan ile beraber çiçek ektiğin hatıra ormanı değil

Gazi yakını olduğunu söyleyen vatandaşı alandan güvenlik güçleri uzaklaştırdı. İmamoğlu daha sonra yaptığı açıklamada "Ben, orada yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim" diye konuştu

Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programı sırasında gazi yakını olduğunu söyleyen bir kişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehit kabirlerine karanfil bıraktığı sırada, gazi yakını olduğunu belirten bir kişi, "Sayın Başkan bir şey sorabilir miyim? Gazi yakını olarak bir şey sormak istiyorum." dedi.

İmamoğlu'nun "Mezarlıktayız sonra sor" yanıtını verdiği vatandaş, "Burası Pervin Buldan ile beraber çiçek ektiğin hatıra ormanı değil başkan. Daha Gara şehitlerinin 40'ı çıkmadı." diyerek tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu ise "Hadsizlik yapıyorsun, şov yapıyorsun. Gazi öyle olmaz. Seni araştırır bulurum ben, merak etme" diye yanıt verdi.

Alandaki güvenlik güçlerince uzaklaştırılan vatandaş, "Pervin Buldan'la işbirliği yapanların burada ne işi var? Senin burada ne işin var?" diye konuştu.

"Ben, orada yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim"

İmamoğlu daha sonra yapımı tamamlanan Zeytinburnu’ndaki “Abay Kunanbayoğlu Meydanı” açılış töreni öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İmamoğlu, “Sabah, şehitlikte yaşanan tatsızlıkla ilgili…” şeklinde başlayan soruya, "Hiçbir tatsızlık olmadı. Ben, yüzlerce şehit yakını, gazi yakınıyla kucaklaştım, dertleştim; acılarımızı paylaştık. Bir vatandaşın, bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Ben, kendisinin önce, ‘Konuşmak istiyorum’ dediğine, ‘Konuşalım, bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra, orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yapacak bir şey yok. Kimdir, bilmiyorum; bakılır. Ama ben, orada yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle, milli duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın" yanıtını verdi. 

"Allah hiç kimseyi adil olamayan bir yargılamayla muhatap etmesin"

Bir soru üzerine eski Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hakkında çıkan para cezası kararına değerlendiren İmamoğlu “Hukuka herkesin ihtiyacı var. Bir sanık olarak da ihtiyacı hissettim. Ama bir karar verildi, itirazımız devam edecek. Bu karara karşıyız. Çünkü hiçbir kusurumuzun olmadığını biz biliyoruz. Allah hiç kimseyi adil olamayan bir yargılamayla muhatap etmesin. Bence adil olmayan bir yargılamayla karşı karşıya kaldık, ama süreci takip edeceğiz. İstinaf aşaması var, daha sonra Yargıtay aşaması var” dedi.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı'nın açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı da davet etmişti. Buldan da açılışa katılarak İmamoğlu ile beraber fidan dikmişti.

İmamoğlu, Pervin Buldan'ın etkinliğe katılmasının siyaseten bir ittifak anlamına gelip gelmediğinin sorusunu ise, "Hiç öyle bir şey yok. Biz nasıl ‘İstanbul İttifakı’, ‘Türkiye ittifakı’ dedik... Memleketin herkesinin içinde olduğu bir ittifak" diye yanıtlamıştı.

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU