İmamoğlu ile Buldan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı'na beraber fidan dikti

Açılışta konuşan Ekrem İmamoğlu, "Bu orman 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' sözünün karşılık bulduğu bir zemin oluştursun istiyoruz" ifadelerini kullandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı'nın açılışına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı da davet etti. 

Açılışa katılan Buldan ile İmamoğlu beraber fidan dikti.

Açılışta bir konuşma yapan İmamoğlu, Nazım Hikmet'in "Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' dizelerini hatırlattı.

İmamoğlu şunları kaydetti:

İBB olarak bu değerli adımları attığımız, bu bilinci yükselttiğimiz, kadınların yaşam kalitesini yükselttiğimiz takdirde ben eminim ki gerisini kadınlar yerine getirir. Sivil toplum kuruluşları, kadına dair kurum ve kuruluşlar gereğini yapar diye düşünüyorum. Yolun başındayız, şunu da söyleyeyim iyi ilerliyoruz, İBB olarak çok güçlü adımlar atıyoruz. Bunun içinde çok güzel duygular var. Öncelikle kurumda çalışan 15 bin kadının adına fidan dikimi var. Ama onun ötesinde Türkiye'de kadın yönetici olarak kim varsa, herkesin adına bir fidan dikiyoruz. Bu orman 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' sözünün karşılık bulduğu bir zemin oluştursun istiyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilek İmamoğlu İstanbul Sözleşmesi'ne vurgu yaptı

Dilek İmamoğlu da "Bütün insanların kayıtsız şartsız eşit kabul edildiği bir hayatı yeryüzünde kurmayı başaramadık henüz. Bu yolda çok önemli adımlar atıldı elbette. 8 Mart işte bu çabalara duyduğumuz saygının, eşitlik idealine bağlılığımızın ifadesidir. Özgür, adil, barışçıl bir dünya ancak eşitlik temeli üzerine kurulabilir. özleşmenin çizdiği çerçevenin kağıt üzerinde kalmaması, hayata geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

"Sağında solunda arkasında önünde hiç kimse bir şey aramasın"

Dikimin ardından gazetecilerin sosyal medya paylaşımında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı etiketleyerek mesaj atması ve sonrasındaki değerlendirmeleri sorması üzerine İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

Biz herkesi davet ettik. Biz memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygularla yazılmıştır, dünkü mesajımız. Sağında solunda arkasında önünde hiç kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyi duygular kazanır, iyilik kazanır. Biz bu memleketteki tüm kötülükleri defetmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birilerini ayrıştırmayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de öyle kuruldu. Hala o inançla dimdik ayakta. Allah'ın izniyle bu olacak. İyilik kazanır, iyiler kazanır, kimse iyilikten geri durmasın

"Emine Erdoğan'ın fidanını dikerken annelik duygusunu hiç bir siyasi aklından çıkarmasın"

İmamoğlu, Pervin Buldan'ın etkinliğe katılmasının siyaseten bir ittifak anlamına gelip gelmediğinin sorusunu ise, "Hiç öyle bir şey yok. Biz nasıl ‘İstanbul İttifakı’, ‘Türkiye ittifakı’ dedik... Memleketin herkesinin içinde olduğu bir ittifak. Şimdi ne yaptık? Kendi adımıza ağacımızı diktik, emekçi kadınlar adına ağacımızı diktik. Kıymetli hanımefendi Meral Akşener ablamız için ağacımızı diktik. Ayırmıyoruz. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkan’ımızın eşi Emine Erdoğan için dikeceğiz. Bu fikir, kadın fikri. Bu kadın fikri önünde saygıyla eğiliyorum onu yerine getiriyorum. Bunu anlayan anlar" diye yanıtladı. 

İmamoğlu, Emine Erdoğan adına fidan diktiklerinde ise şunları söyledi: 

Aklına öfkeli bir cümle gelen bir siyasi hemen aklına annesini getirsin. Anne müthiş bir vicdandır. Onun emeği üstünüzde durur. Kötü söz söyletmez size. Sayın hanımefendi Emine Erdoğan'ın fidanını dikerken annelik duygusunu hiç bir siyasi aklından çıkarmasın, annesinin duygusunu, annesinin ona kattıklarını. Ben bütün anneler için bu fidanı dikmiş olalım

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU