Michelle Obama, Kraliyet ve Meghan Markle arasındaki gerilime dahil oldu

ABD'nin eski first lady'si, "Aileden daha önemli bir şey yok" dedi

Michelle Obama'nın da hakkında açıklama yaptığı Meghan Markle ve Prens Harry'nin merkezinde olduğu Kraliyet gerilimi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı (Fotoğraflar: AP)

ABD'nin ilk siyahi first lady'si Michelle Obama, Meghan Markle ve Prens Harry'nin geçen hafta ABD'li televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdiği bomba etkisi yaratan röportaja dair düşüncelerini açıkladı.  

NBC'de yayımlanan "Access Hollywood" isimli programa katılan Michelle Obama'ya Sussex Dükü ve Düşesi'nin Kraliyet ailesine dair yankı uyandıran açıklamaları soruldu. 

People'ın haberine göre 57 yaşındaki eski first lady şu ifadeleri kullandı:

Yaşadıkları zor şeyleri düşündüğümde ailenin önemi aklıma geliyor ve bağışlanma için dua ediyorum. Zamanla bir noktada netlik, sevgi ve kararlılık olacağını umuyorum. Çünkü aileden daha önemli bir şey yok.

Sussex Düşesii Kraliyet ailesi içinde bazı isimlerin oğlu Archie'nin ten renginden endişe duyduğunu da açıklamalarında belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, "Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı" ifadelerini kullanmıştı.

Kraliyet ailesi içindeki ırkçılık gerginliğine dair bilgi sızdıran kaynaklar, Kraliçe'nin Harry de dahil olmak üzere üst düzey Kraliyet üyeleriyle bizzat konuşmaya başlayacağını iddia etmişti. Kraliçe'nin Kraliyet ailesi içindeki bazı kişilerin Prens Harry ve Markle'ın oğlu Archie'nin ten rengine dair tedirgin olmasını "endişe verici" diye nitelediği belirtilmişti.

Obama ırkçılık tartışmasına dair de şunları belirtti:

Daha önce de söylediğim gibi, ırk bu dünyada beyaz olmayan insanlar için yeni bir mesele değil ve bu yüzden (Markle'ın) duygularını işitmek ve bunların açıkça ifade edilmesi sürpriz değildi.

Öte yandan Page Six'in haberine göre Markle'ın, kendisini zorba diye niteleyen saray çalışanlarının iddiaları üzerine Kraliçe'nin açacağı soruşturmayla ilgili tüm belgeleri, e-postaları ve mesajları görmek istediği öne sürülmüştü. Markle, Mayıs 2018'de Prens Harry'le evlendikten sonra Kensington Sarayı'nda yaşarken zehirli bir çalışma ortamı yaratmakla ve çalışanları ağlatmakla suçlanmıştı. 

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Kraliyet ailesi içindeki tartışmalara yönelik açıklama yapmıştı. Clinton, Britanya tabloid gazetelerinin haberlerine karşı Markle'ı desteklemeyen Kraliyet ailesini eleştirmişti. 

 

Independent Türkçe, People, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU