Game of Thrones 8. Sezon 6. Bölüm ayrıntıları internete sızdı

8. sezon 6. bölümün detayları yazılı olarak internette yer aldı

Görsel: HBO

Game of Thrones final bölümünün ayrıntılı anlatımının internete sızdığı öğrenildi.

8. sezonun 6. bölümünden henüz hiçbir video kesiti yayımlanmamışken, yazılı anlatımı Reddit’te ve diğer sosyal medya platformlarında geniş biçimde kendine yer buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce sızan ‘spoiler’lar bir önceki bölüm yayımlanmadan ortaya çıkmıştı. Önceki sızıntı bilgiler, 5. sezondaki olayları isabetli şekilde anlattığı için hayranların çoğu, finale dair bu defa sızan detayların da doğru olduğunu düşünüyor.

Deadline internet sitesinin haberine göre Reddit moderatörleri ‘spoiler’ içeren bu bilgileri kaldırmayı denedi ancak onlar kaldırmadan metinler çoktan yaygın biçimde kopyalanmış ve yayılmıştı.

Game of Thrones’un 8. sezonu daha önce de pek çok büyük sızıntı yaşamıştı. İlk 2 bölüm yayımlanmadan saatler önce sızmış,  benzer şekilde 3. bölümden fotoğraflar ve 4. bölümden video kesitleri bölümler yayımlanmadan saatler önce ortaya çıkmıştı.

 

 

8. sezon, hayal kırıklığına uğrayan 1 milyondan fazla izleyicinin HBO’dan sezonu yeniden çekmelerini talep eden dilekçeyi imzalamasının yanı sıra eleştirmenlerin farklı yorumlarıyla da karşılaştı.

The Independent eleştirmeni sondan bir önceki ‘The Bells’ başlığına sahip bölümü ‘uyumsuz’ olarak nitelendirmiş ve bölümün senaryosunu ‘Buradaki mantık nedir?’ sorusuyla eleştirmişti.

Bütün bunlar gerçekleşirken Conleth Hill de karakteri Varys’in ölümünü ‘sinir bozucu’ bulduğunu söyledi ve ‘son birkaç sezon favori sezonlarım arasında değil’ dedi. Lena Headey’se karakterinin ölümü hakkında daha dikkatli konuştu ve neden sahne hakkında başlangıçta ‘karmaşık duygular’ hissettiğini anlattı.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/game-of-thrones

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU