Bakan Soylu'dan Pervin Buldan paylaşımı, HDP'den yanıt

Soylu paylaşımında şair Abdürrahim Karakoç'un dizelerini kullandı, HDP ise Soylu'nun geçmişteki açıklamalarını derledi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın bir konuştuğu bir video paylaştı.

Soylu'nun paylaştığı videoda sözlerine "Sayın Öcalan'ın arkasındayız" diye başlayan Buldan, "Kandil’deki dostlarımız,yoldaşlarımız, arkadaşlarımız" diyerek PKK’nın yönetici kadrosunu sayıyor. 

Soylu, videoyu şair Abdurrahim Karakoç'un "Canım sağ oldukça babam, Susarsam, hakkını helâl etmesin! Ak sütün emziren ihtiyar anam, Susarsam, hakkını helâl etmesin!" dizeleriyle paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP'den yanıt

HDP, bir video hazırlayarak Soylu'nun paylaşımına yanıt verdi. 

"Şahıs kendisi için demiş ki, '... hesap sormayan ...' Katılmamak mümkün mü? Koltuk ve iktidar tatlı gelince, her şeyi unutan kişi Süleyman Soylu..." ifadelerine yer verilen paylaşımda Soylu'nun geçmiş dönemlerdeki açıklamaları yer aldı.

İmamoğlu'ndan 8 Mart kutlaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Pervin Buldan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i etiketleyerek bir paylaşım yapmıştı. İmamooğlu'nun paylaşımına İYİ Partili bazı isimlerden tepki gelmiş, Akşener de "Sayın İmamoğlu’nun tweeti, hem de sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan, yani hürriyetçilik ilkesi çerçevesinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Yani Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın çoğunluğu beğenmedi. Fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla ben de saygı duyuyorum" diye konuşmuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU