Kılıçdaroğlu'ndan "reform paketi" eleştirisi: Bazıları alkışladı ama biz eylem planından bir şey olmayacağını biliyorduk

Levent Gültekin'e yönelik gerçekleşen saldırıyla ilgili Kılıçdaroğlu, "Saldırıyı yapanlar bir şekilde elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyorsa bu eylem planının bir şeye yaramadığı belli oluyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısı öncesi partisine katılan milletvekili Cihangir İslam'a rozet takarak tebrik etti.

Hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin için de taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, "Bütün sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Levent Gültekin saldırısı

Kılıçdaroğlu, Gazeteci Levent Gültekin'in saldırıya uğramasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin düşüncelerini açıkladı diye tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "İnsan Hakları Eylem Planı'nın açıklandığı bir ortamda hala bu saldırılar oluyor ve saldırıyı yapanlar bir şekilde elini kolunu sallayarak sokaklarda geziyorsa bu eylem planının bir şeye yaramadığı belli oluyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eylem planından bir şey olmayacağını biliyorduk"

Gazeteciler İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız'a verilen hapis cezalarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Müyesser hanım tam 5 ay hak etmediği bir ortamda yaşamını sürdürdü. Doğru değil. Buradan bütün gazeteci arkadaşlara, basın çalışanlarına, kalemini satmayanlara, özgürce düşüncelerini ifade eden bütün gazetecilere selam gönderiyoruz ve diyoruz ki; siz kaleminizi satmadınız sürece, kimi eleştirirseniz eleştirin biz her zaman yanınızda olacağız" dedi.

Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İnsan Hakları Eylem Planı" ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Belli çevreler alkışladı. Biz bir şey olmayacağını biliyorduk. Örneklerini verdim, bir örnek daha vereceğim. Şehir Üniversitesi kurulmuştu. Sonra dediler ki biz burayı kapatıyoruz, kapattılar. Marmara Üniversitesi'ne devrettiler, kimse mağdur olmayacak dediler.  Cumhurbaşkanlığı bir kararname yayımladı çalışanlara mülakat yapacağız diye. E hani kimse mağdur edilmeyecekti? 

Ekrem İmamoğlu büyükşehir belediye başkanı seçildi, makamına oturdu. Sonra YSK'ya talimat verildi, YSK'daki bir grup hakim seçimi iptal etti ve yeniledi. Dünya tarihinde olmayan bir kararla. Sonunda 15 binlik fark 800 bine çıktı. Ekrem Bey Karadeniz gezisi yaptı. Vali kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle hakarette bulundu. Ekrem Bey'in 10 tanığından 4'ü dinleniyor diğerleri dinlenmiyor. O kadar acelesi var ki hemen iddianame hazırlanıyor. Şimdi olay yargıda. Dosyada iki bilirkişi raporu var onlar da dikkate alınmıyor. Eğer İnsan Hakları Eylem Planı gerçek anlamda uygulanıyorsa bu davadan beraat çıkması lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU