ABD'de bir ilk: Sanıkla mağdurun davaya aynı evden katıldığı anlaşılınca işler karıştı

"Duruşma ertelendi. Kefaletin iptal edildi. 10 milyon doların olsa bile kefaletle dışarı çıkamazsın"

Kefaleti iptal edilen saldırgan Coby James Harris, hapishaneye gönderildi (YouTube / Judge Jeffrey Middleton)

ABD'de 2 Mart'ta çevrimiçi düzenlenen bir ön inceleme duruşması, saldırganla mağdurun aynı evde olduğunun ortaya çıkmasının ardından 16 Mart'a ertelendi.

21 yaşındaki Coby James Harris, Michigan eyaletine bağlı Sturgis şehrinde 9 Şubat'ta meydana gelen olayda, Mary Lindsey'ye saldırmakla suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YouTube'dan canlı yayımlanan duruşmada Lindsey, o dönemde Harris'le sevgili olduklarını ve bir tartışma yaşadıktan sonra kendisine saldırdığını söyledi.

Duruşma başladıktan yaklaşık 7 dakika sonra Lindsey'i temsil eden Deborah Davis, müvekkilinin Harris'le birbirlerine çok yakın mesafede olduğunu düşündüğünü söyledi. Davis, Lindsey'in verdiği cevaplardan ve vücut dilinden yola çıkarak bu sonuca vardığını belirtti:

Sayın yargıç… Sanığın şu anda şikayetçiyle aynı dairede olduğuna inanmak için nedenlerim var ve onun güvenliğinden son derece endişe duyuyorum. Lindsey'in çevresine baktığı ve Harris'in etrafta dolaştığı gerçeğini (göz önünde bulundurursak) devam etmeden önce Lindsey'in güvende olduğuna dair bir teyit istiyorum.

Bunun ardından Yargıç Jeffrey Middelton, Lindsey'ye o anda nerede olduğunu sorarken mağdur tereddüt ederek "Imm, bir evdeyim" diye yanıtladı ve Hatch Caddesi'ndeki bir dairenin adresini verdi.

Aynı soru Harris'e de sorulurken onun cevabı East Lafayette Caddesi oldu. Middelton, daha sonra saldırgandan dışarı çıkıp bina numarasının fotoğrafını çekmesini istedi. Ancak Harris, telefonunun şarjda olduğu gerekçesiyle bunu reddetti.

Birkaç dakika sonra polis ekipleri Lindsey'in söylediği adrese ulaşırken kadından kapıyı açması istendi.

 

 

Sturgis Journal'ın haberine göre, Lindsey memurlarla konuşurken duruşmayla olan bağlantısı koptu. Birkaç dakika sonra Lindsey duruşmaya tekrar bağlanırken polislerin Harris'i yakaladığı görüldü.

Harris o anlarda "Sayın yargıç, Mary (Lindsey) ve ben, ikimiz de iletişimsiz kalmak istemiyoruz. Davanın düşürülmesini istiyorum. Yalan söylediğim için üzgünüm. Polislerin dışarıda olduğunu biliyordum. Neden bilmiyorum…" derken yargıç sözünü kesti:

Harris, sana başka bir şey söylememeni tavsiye ediyorum. Duruşma ertelendi. Kefaletin iptal edildi. 10 milyon doların (yaklaşık 75 milyon TL) olsa bile kefaletle dışarı çıkamazsın. Ek olarak, savcı muhtemelen seni yargıyı engellemekle de suçlayacak.

Harris suçsuz olduğunu ve Lindsey'e "asla saldırmadığını" ekledi.

Bununla birlikte Middleton, yaşananların kendisi için "bir ilk" olduğunu açıkladı:

Bu, fiziksel mahkemede karşılaşmadığımız bir sorun. Bildiğim kadarıyla ilk defa yaşandı.

 

Independent Türkçe, Sturgis Journal, Law & Crime

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU