Tarlada ATV'sini süren çiftçiyi obruk yuttu

Obruğun ağzından yapılan ölçüm, 18,2 metre derinliğinde ve 2,4 metre genişliğinde olduğunu gösterdi

Cumbria İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri ve diğer kuruluşlardan gelen kurtarıcılar, ATV'siyle 60 fitlik (yaklaşık 18,2 metre) obruka düşen adamı yukarı çekmeye çalışıyor (Cumbria İtfaiye ve Kurtarma Hizmetleri)

Bir çiftçi, Bİrleşik Krallık'taki Cumbria'nın güneyindeki bir tarlada ilerlerken açılan 18 metrelik bir obruk tarafından "yutulduktan" sonra kurtarıldı.

Adam, perşembe günü zemin çöktüğünde Stank'teki Bowesfield Çiftliği'nde tarlada ATV sürüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumbria İtfaiye ve Kurtarma Servisi ekipleri olaya 12:00 civarında müdahale etti ve adamı obruktan güvenli şekilde çıkarmayı başardı. Ekiplere, Cumbria Polisi'yle Büyük Kuzey Hava Ambulans Servisi ve Kuzey Batı Ambulans Servisi destek verdi.

Hastaneye kaldırılan çiftçi, göğsünden aldığı yaralar nedeniyle tedavi görüyor.

Cumbria İtfaiye ve Kurtarma Servisi'nden Ian Westall şunları söyledi:

ATV'nin ağırlığıyla zemin tam o noktada çöktü ve obruk, adamı yuttu. Aşağıya baktık, çiftçinin oturduğunu görebildik ve toprak yığınının altındaki ATV'sinin ana hatlarını seçebildik. Eminim adam derin şoktaydı.

BBC'ye demecinde Westall, obruğun açıklığının yaklaşık 2 metre genişliğinde olduğunu fakat çukurun "bir şarap karafı gibi" şekillendiğini, alt kısmının daha geniş olduğunu ve bunun kurtarıcılar için durumu daha riskli hale getirdiğini söyledi.

Westall "Üstte dar bir boğaza inen bir ağız var ve sonra bir yöne 10 metre, öteki yöne de 4 metre uzunluğunda açılan geniş bir bombeli zemin vardı. Zemin açıkça dengesiz olduğundan ve yüzeydeki kişiler görülemediğinden, doğal bir risk bulunuyordu" diye ekledi.

Kurtarıcıların zeminin daha fazla hareket etmesine veya çökmesine neden olmayacağından emin olmalıydık, bu yüzden kordon alanını genişlettik ve olay yerinde sadece kurtarmaya doğrudan dahil olanlar kaldı.


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU